MSI, LAN portunda 5G, 10Gbps Type-C portları, doğrudan işlemciye bağlı ikinci M.2 yuvası ve arıza tespitini kolaylaştırabilecek EZ Debug LED sebebiyle ASUS'tan daha üstün konumda, bunlar önemsiz ise ASUS alabilir.

Önemsiz diye bir şey demedim.
Ancak MSI; MPG, ProjectZero, PZ serileri -bunlara ek 2-3 model- haricinde adam akıllı BIOS çıkarmıyor.

Bunun en basit "örneği" Tomahawk serisi mesela.
Giriş seviye kartlarında da siyah ekran ve training sorunları azımsanmayacak kadar çok yine.

Uzun lafın kısası iş sadece fiziksel kısımda bitmiyor, işin temeli BIOS'a bağlı. Ki burada ASUS 1 numara.

Önemsiz diye bir şey demedim.
Ancak MSI; MPG, ProjectZero, PZ serileri -bunlara ek 2-3 model- haricinde adamakıllı BIOS çıkarmıyor.

Bunun en basit "örneği" Tomahawk serisi mesela.
Giriş seviye kartlarında da siyah ekran ve training sorunları azımsanmayacak kadar çok yine.

Uzun lafın kısası iş sadece fiziksel kısımda bitmiyor, işin temeli BIOS'a bağlı. Ki burada ASUS 1 numara.

Önemsiz dediğini de söylemedim zaten, sadece BIOS diyerek ASUS'un daha alınabilir olduğunu söylüyorsun, teknik detayları söyledim.

Önemsiz dediğini de söylemedim zaten, sadece BIOS diyerek ASUS'un daha alınabilir olduğunu söylüyorsun, teknik detayları söyledim.

Evet, çünkü daha alınabilir.

Oyunlardan/günlük rutinden çok BIOS ile uğraşınca teknik kısmın bir önemi kalmıyor. 😊
MSI alırken 2 kez düşünülmeli.

Hynix 6000 CL30 takıldığından emin olunması lazım.

Bu seriye Hynix çip te fayda etmiyor artık, dramm LED buglu, uyarı LED'i yanarken sistem açılıyor, LED etkisini 10 gün sonra falan gösteriyor, ışık yanıyor sistem çalşıyor ama 10 gün sonra falan sistemi kapatıp açarken siyah ekranla karşılabiliriz sürpriz olmaz yani, Lan 5G sorunu var ara sıra bu kısım da sorun çıkartıyor hocam. Gigabyte BIOS'u dalgalı çalışıyor ama en azından ayarı kabul ediyor.

Bu seriye Hynix çip te fayda etmiyor artık, dramm LED buglu, uyarı LED'i yanarken sistem açılıyor, LED etkisini 10 gün sonra falan gösteriyor, ışık yanıyor sistem çalşıyor ama 10 gün sonra falan sistem açıldığında siyah ekranla karşılabiliriz, Lan 5G sorunu var ara sıra bu kısım da sorun çıkartıyor hocam. Gigabyte BIOS'u dalgalı çalışıyor ama en azından ayarı kabul ediyor.

Benim 1 DPC B850 kartların hepsi kabulüm, ayarlayıp kullanırım ama son kullanıcı bir problemle karşılaştığında ne yapması gerektiğini bilemez. BIOS kaynaklı sorunlar olmasa kartlar donanım olarak yerli yerinde zaten, belki bir gün düzelecek. Dur bakalım. :) Kendi adıma ben de ASUS'tan şaşmam şu anda, üst segmentte de yine ASUS yönelirim. BIOS olarak hep önceliklidir, ekip harıl harıl çalışıyor. Globalde az takip etmek lazım ilgili kanalları.