Superuser do 14
Çalışkan
- Makaleler
- 4
1080p oyunculuk için yeterli ancak 2K'da problem yaşabilirsiniz.
1080p oyunculuk için yeterli ancak 2K'da problem yaşabilirsiniz.
Sağolun hocam.1080p oyunculuk için yeterli ancak 2K'da problem yaşabilirsiniz.
İntel mi tercih edersiniz, AMD mi?Sağolun hocam.
Bir de buna işlemci önerisi yapabilir misiniz?
Intel mi tercih edersiniz, AMD mi?
AMD tercih ederseniz, AM5 platformunda Ryzen 5 7500F önerebilirim. Fiyat/performans skalasında bir işlemci.
AMD şu anda F/P kısmında revaçta, şahsen AMD kullanıyorum.Şuana kadar hep intel kullandım, hangisi daha iyi hocam?
B650M-R öneririm. Darboğaz olması bileşenlere zarar vermez. Darboğazı bir limit olarak düşünebilirsiniz. Örnek olarak bir arabanız var ve tekerlekleri 200 km/sa hızında dahi olsa oldukça iyi bir performans gösterebiliyor; ancak arabanızın motoru size ancak 120 km/sa gibi bir destek veriyor. Aradaki 80 km/sa eksikliği bir zarar vermez, ancak lastiğin tam performansını göremeyeceğiniz anlamına gelir.@Superuser do, Hocam rahatsız ediyorum kusura bakmayın, ryzen 5 7500f alacağım, ona uygun anakart önerisi de yapar mısınız? Bir de anakart, işlemci alınca ekran kartına bütçem çok kalmayacak geçici olarak elimde gtx 1050ti var onu kullansam kısa süreliğine öyle kullansam olur mu? Biliyorum darboğaz yapar ama kısa süreliğine kullanacağım öyle. Genelde işlemci ağırlıklı oyun oynuyorum zaten. Darboğaz yapsa zarar gelmez değil mi?