SunseTTime
Uzman
Ben mi yanlış düşünüyorum, bir şey üretimi sonlandıysa ikinci el değerleri iyice artar. Bir nevi arz talep konusu. Sizler ne düşünüyorsunuz?Direkt 5060 Ti 16 GB ve 5070 Ti üretimi sonlandırıldı.
Ben mi yanlış düşünüyorum, bir şey üretimi sonlandıysa ikinci el değerleri iyice artar. Bir nevi arz talep konusu. Sizler ne düşünüyorsunuz?Direkt 5060 Ti 16 GB ve 5070 Ti üretimi sonlandırıldı.
Aslında bir nevi doğru fakat 5060 Ti alacağıma 5070 alır geçerim kafasındayım. Madem ikisi aynı fiyata çıkacak. İkinci el 5060 Ti yerine sıfır 5070 olur tercihim. Bir şeyin fiyatının artması ya da karaborsaya düşmesi o şeyi illaki alacağımız anlamına gelmez. AMD tarafında da çok güçlü rakipleri var.Ben mi yanlış düşünüyorum, bir şey üretimi sonlandıysa ikinci el değerleri iyice artar. Bir nevi arz talep konusu. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Anladım hocam yani o zaman süper serisi de zor gibi ancak 6000 serisinde çıkacak gibi?
Ben mi yanlış düşünüyorum, bir şey üretimi sonlandıysa ikinci el değerleri iyice artar. Bir nevi arz talep konusu. Sizler ne düşünüyorsunuz?
Super çıkmaz hocam 6000 seriside 2027 sonralarında yada 2028 ertelenebilir bellek krizi yüzünden.Anladım hocam yani o zaman süper serisi de zor gibi ancak 6000 serisinde çıkacak gibi?
Mesele şu biri artarken diğeri de sabit kalmaz. RTX 5070 4-5K daha pahalı bir kart. Yani RTX 5060 Ti 16GB değerlenirken RTX 5070 ve diğer kartlara da zamlar uygulanır diye düşünüyorum.Aslında bir nevi doğru fakat 5060 Ti alacağıma 5070 alır geçerim kafasındayım. Madem ikisi aynı fiyata çıkacak. İkinci el 5060 Ti yerine sıfır 5070 olur tercihim. Bir şeyin fiyatının artması ya da karaborsaya düşmesi o şeyi illaki alacağımız anlamına gelmez. AMD tarafında da çok güçlü rakipleri var.
Bende de Asus RTX 5060 Ti 16GB var; eğer 6 aydır sistem sorunları ile uğraşıp bu kadar yıpranmasaydım asla parçalarımı ikinci elden satmayı düşünmezdim. Malum durduğu yerde değerleniyorlar artık.Benim anladığım RAM sıkıntısı nedeniyle ASUS kendisi için avantajlı olanı seçerek 16 GB'lik 5080 kalsın gerisi 12 GB'den devam etsin diye bir karar almış (bence diğer firmaların da böyle niyetleri vardır). Kısaca bu kartlar yavaş yavaş ortadan kalkacak bu kesin ama bu örnekte @SunseTTime ın dediği gibi bence fiyatları artacak. Nedeni de 16 GB hafızaya sahip olmaları. Ayrıca ileride satıp satmamaktan bağımsız şu aralar kart bakıyor olsam ve bütçem yetiyor olsa direkt bu kartlara yönelirdim.
Bende de Asus RTX 5060 Ti 16GB var; eğer 6 aydır sistem sorunları ile uğraşıp bu kadar yıpranmasaydım asla parçalarımı ikinci elden satmayı düşünmezdim. Malum durduğu yerde değerleniyorlar artık.