Gördüm evet hem 360mm desteği var hem de görüntü olarak biraz daha hoş duruyor sağ ol tekrardan.
Bu arada 9700x ile 7800X3D arasında ki fark azalmış. 9700x olan versiyonun görselini aşağıya bırakacağım. 2.300TL farkla 7800X3D yapabilirsiniz, bütçeniz yetiyor ise.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250805_072552_Samsung Internet.webp
    Screenshot_20250805_072552_Samsung Internet.webp
    449,8 KB · Görüntüleme: 36
Hocam ekstradan bütçe buldum tam istediğim olsun diye şu an sistem böyle bir kontrol edin isterseniz.

Eki Görüntüle 170173
Ekstra bütçenize göre aynı SDD'nin 2TB versiyonunu ekleyebilirsiniz. Eklemesenizde olur anakartta yedek bir tane daha slot var zaten.

Görsellik olsun derseniz aynı Ram'lerin RGB versiyonlarıda var (+370TL)

Son önerilerim bunlardır.

Bunlar haricinde muazzam sistem.

Bende 9070 XT sistem (Gaming.Gen.TR) ile 5070 sistem (GameGaraj) arasındayım, 9070XT alınmaz mı şimdi?

Son düzenleme:
Bende 9070 XT sistem (Gaming.Gen.TR) ile 5070 sistem (GameGaraj) arasındayım, 9070XT alınmaz mı şimdi?

Alınmaz denmemeli ama iş biraz şansa bağlı gibi duruyor bazı arkadaşlar sorun yaşarken bazı arkadaşlar sorun yaşamıyor NVIDIA daha stabil gibi gözüküyor ama tercih yine de sizin tabii.

Alınmaz değil, şanslı olmak lazım biraz. Alanların bazıları sorun yaşarkan bazıları yaşamıyor. Stabilite olarak Nvidia kendini tekrar göstermiş oldu bu olaylardan sonra.

9070XT modelleri arasında Nitro+ almayın şu ana kadar coil whine sorunu yaşamayan görmedim. Tabi bu AMD kaynaklı bir sorun değil yanlış anlaşılmasın.

Alınmaz değil, şanslı olmak lazım biraz. Alanların bazıları sorun yaşarkan bazıları yaşamıyor. Stabilite olarak Nvidia kendini tekrar göstermiş oldu bu olaylardan sonra.

9070XT modelleri arasında Nitro+ almayın şu ana kadar coil whine sorunu yaşamayan görmedim. Tabi bu AMD kaynaklı bir sorun değil yanlış anlaşılmasın.
Sapphire pulse mi daha iyi gigabyte olan mı ikisinde 3 fanlı ?

Alınmaz denmemeli ama iş biraz şansa bağlı gibi duruyor bazı arkadaşlar sorun yaşarken bazı arkadaşlar sorun yaşamıyor NVIDIA daha stabil gibi gözüküyor ama tercih yine de sizin tabii.
Vram konusu olmasa 9070xt istediği kadar güçlü olsun yine 5070 alırdım.Niye 12gb yaparsın üstüne güzel sözler almak için mi anlamış değilim.5060ti 16gb desen o da 2k da bazı yerlerde tıkanıyor tam 2k kartı değil.Olacak gibi değil kendileri diyor gidin AMD alın diye.

Vram konusu olmasa 9070xt istediği kadar güçlü olsun yine 5070 alırdım.Niye 12gb yaparsın üstüne güzel sözler almak için mi anlamış değilim.5060ti 16gb desen o da 2k da bazı yerlerde tıkanıyor tam 2k kartı değil.Olacak gibi değil kendileri diyor gidin AMD alın diye.
Önerim Gigabyte karttan yana.

VRAM konusuna gelirsek, şu videoyu izlemeniz konuyu anlamanızı sağlayacaktır.

12 GB VRAM yeterli zaten DLSS kullanacaksınız, kalite modunda native den daha iyi görüntü veriyor artık, VRAM çok rahat yeter. Zamanında gittim 3070 8 GB diye 6750 XT aldım ama 8 GB bile çok rahat yeterdi muhtemelen, üstelik bu kart DLSS 4 bile destekliyor şimdi, sonradan keşke NVIDIA alsaymışım dedim. 5070 alın derim hatta mümkünse 5070 Super bekleyin.