12 GB VRAM yeterli zaten DLSS kullanacaksınız, kalite modunda native den daha iyi görüntü veriyor artık, VRAM çok rahat yeter. Zamanında gittim 3070 8 GB diye 6750 XT aldım ama 8 GB bile çok rahat yeterdi muhtemelen, üstelik bu kart DLSS 4 bile destekliyor şimdi, sonradan keşke NVIDIA alsaymışım dedim. 5070 alın derim hatta mümkünse 5070 Super bekleyin.
Ama bazıları 12gn 2k da yetersiz gelcek birkaç sene içinde diyor. Videoyu izledim ama yinede cyberpunk gibi oyunlar direkt 10 11gb kullanıyor ilerde bana sorun olacak gibi geliyor nedense.

Önerim Gigabyte karttan yana.

VRAM konusuna gelirsek, şu videoyu izlemeniz konuyu anlamanızı sağlayacaktır.

Sizce 9070xt ye 6 7k daha fazla vermek mantıklı mı ? Birde neden gigabyte merak ettim.

Ama bazıları 12gn 2k da yetersiz gelcek birkaç sene içinde diyor. Videoyu izledim ama yinede cyberpunk gibi oyunlar direkt 10 11gb kullanıyor ilerde bana sorun olacak gibi geliyor nedense.

Sizce 9070xt ye 6 7k daha fazla vermek mantıklı mı ? Birde neden gigabyte merak ettim.
Hocam 5070 Ti için bütçenizi zorlayın bence, eğer şansınıza güvenmiyorsanız AMD'ye bulaşmayın pişman olursunuz, yada aceleniz yoksa 5070 Super bekleyin çünkü 18 GB VRAM ile gelecekmiş, ama bekleyemezseniz 5070 alın geçin, DLSS kullanırsanız VRAM sorunu çekmezsiniz, çünkü DLSS 4 ile birlikte VRAM kullanımı bayağı düştü, hem görüntüyü de hiç bozmuyor hatta daha da iyi yapıyor artık.

Çünkü Sapphire bu seride batırdı.

Oyunları 2k grafikte oynayacaksanız bence gerek yok. 5070 her türlü işinizi görecektir. Ha şu da var bütçeniz 9070XT'ye yetiyor ise indirim yakalanan bir 5070TI düşüşünülebilir.

Ayrıca "Süper" serisinin yıl sonu çıkacağı söyleniyor. Bu da değerlendirilebilir.

Genel olarak yorumum bu şekilde. Toparlamak gerekirse

5070 en mantıklı tercih.
Bütçe 9070XT'ye yetiyor ise ve şansınıza güvenmiyorsanız, indirim de olan bir 5070TI kovalanabilir.
Süper serisini beklemek veya beklememek tamamen size bağlı.

Hocam 5070 Ti için bütçenizi zorlayın bence, eğer şansınıza güvenmiyorsanız AMD'ye bulaşmayın pişman olursunuz, yada aceleniz yoksa 5070 Super bekleyin çünkü 18 GB VRAM ile gelecekmiş, ama bekleyemezseniz 5070 alın geçin, DLSS kullanırsanız VRAM sorunu çekmezsiniz, çünkü DLSS 4 ile birlikte VRAM kullanımı bayağı düştü, hem görüntüyü de hiç bozmuyor hatta daha da iyi yapıyor artık.
5070ti imkanı yok 9070xt alırsam bile diğer ekipmanları belki alamayacağım bile hatta taksit ile alacağım alırsam 9070xt yi.5070 süper gelirse fiyatı ne olur bilmiyorum o zamana kadar dolar fiyatlar ne olur malum ülkenin hali belli her geçen gün zam ile uyanıyoruz.

5070ti imkanı yok 9070xt alırsam bile diğer ekipmanları belki alamayacağım bile hatta taksit ile alacağım alırsam 9070xt yi.5070 süper gelirse fiyatı ne olur bilmiyorum o zamana kadar dolar fiyatlar ne olur malum ülkenin hali belli her geçen gün zam ile uyanıyoruz.
5070TI imkanınız yoksa "en garantisi" 5070 olacaktır.

Şansınıza güveniyorsanız 9070XT'ye şans verebilirsiniz.

Çünkü Sapphire bu seride batırdı.

Oyunları 2k grafikte oynayacaksanız bence gerek yok. 5070 her türlü işinizi görecektir. Ha şu da var bütçeniz 9070XT'ye yetiyor ise indirim yakalanan bir 5070TI düşüşünülebilir.

Ayrıca "Süper" serisinin yıl sonu çıkacağı söyleniyor. Bu da değerlendirilebilir.

Genel olarak yorumum bu şekilde. Toparlamak gerekirse

5070 en mantıklı tercih.
Bütçe 9070XT'ye yetiyor ise ve şansınıza güvenmiyorsanız, indirim de olan bir 5070TI kovalanabilir.
Süper serisini beklemek veya beklememek tamamen size bağlı.
Evet 2k da Oynayacağım 30 40 fps önemli değil.5070ti imkansız dediğim gibi süper çıkınca fiyatı ne olur belli değil fiyatların oturması 2 3 ay sürer o zamana dolar enflasyon malum :(

Hocam selam sistemi almak daha nasip olmadı fakat incelerken ekran kartı seçeneklerinin değiştiğini fark ettim sizce hangisi tercih edilmeli

1755695450953.webp