Tek çare eski karttan devam etmek gibi geliyor. Vallahi ses takıntım var. Yuksek güç tüketen modellerde denk gelme ihtimali fazla gibi. Eski ekran kartimda 4060.
Üçü de Sapphire Nitro+ ve aynı coil whine şikayeti. Allah aşkına şu modeli tercih etmeyin. Asus Prime da çöp oğlu çöp. Gerçekten üzüldüm senin için, iade hakkın varken kullan. @ÇağrıTR
@25457 Arkadaş başka kartla test etmiş ve sorun yaşamamış, ekran kartı kaynaklı.
Bugün 9070 XT Nitro+ Sapphire kart aldım kurulumunu yaptım oyuna girdim ve inanılmaz yüksek sesle gelen cw duyuyorum. Tabii ki de cw sesinin karta herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini biliyorum fakat ses o kadar yüksek ki rahatsız olmamak elde değil
Sapphire Nitro+ RX 9070 XT ekran kartı aldım. Bir haftadır kullanıyorum, aşırı derecede coil whine sesi alıyorum. Özellikle 2K yüksek ayarlarda ve FreeSync açık durumdayken. Sizce iade etmeli miyim? Aşırı rahatsız edici, kasanın içerisinde ağustos böceği var gibi hissettiriyor.
Sapphire Nitro Plus 9070 XT kart satın aldım. Başlarda pek yoktu. Stres testlerinde çıt bile yoktu. 2042 girdiğimde deli gibi ses gelmeye başladı ses sürekli kısılıp alçalan klasik coil whine. İnsan bu kadar para verdiği için bir karta kusursuz olmasını ister hali ile. İşlemcinin voltajını biraz kıstığımda whine seside yok denecek kadar azaldı. 7600 X ve 750W PSU ile kullanıyorum. Sorum ise PSU yetmiyor ise bu ses ortaya çıkar mı?
Bende de oluyordu başka bir kartta, kendi kendine düzeldi nasıl olduysa. Bi arkadaş da CW yüzünden ekran kartının yandığını iddia ediyordu.
NVIDIA da görülme olasılığı çok daha az, eğer sizi çok rahatsız ediyorsa iade edip NVIDIA'ya yönelin derim.
Bende de oluyordu başka bir kartta, kendi kendine düzeldi nasıl olduysa. Bi arkadaş da CW yüzünden ekran kartının yandığını iddia ediyordu.
NVIDIA da görülme olasılığı çok daha az, eğer sizi çok rahatsız ediyorsa iade edip NVIDIA'ya yönelin derim.
Bende senin düşüncendeyim.Forum siteleri, YouTube yorumlarda genellikle AMD gpulu ekran kartlarını görüyorum.Sans işi bu coil whine ama Gigabyte rtx 4060(coil whine yok)kartından geçiş yapıyorum AMD RX 9070xt iki defa satın aldım ikisinde de coil whine denk geldi.3. defa satın almıyacagim artık kesinleşti.
Yükte bu şekilde çıkıyor.Monitorum yenileme hızı 165 Hz oyunlarda sabitleme yapincada aynı şekilde.Cektigi gücü 250 watt sınırlayıcı bı tık azalıyor.Videodaki ses 317 watt iken çıkan ses.
Şans işi. Bende nitro+ ürününü çok severek aldım ama coil whine aşırı idi.Mecburiyetten iade etmek durumunda kaldım.
Yükte bu şekilde çıkıyor.Monitorum yenileme hızı 165 Hz oyunlarda sabitleme yapincada aynı şekilde.Cektigi gücü 250 watt sınırlayıcı bı tık azalıyor.Videodaki ses 317 watt iken çıkan ses.
Coil whine sesi hocam bu. Süpürge gibi dediğim ses işte. AMD’den korkmanıza hak veriyorum. Başka kartla denedim ve problem yok demiştiniz zaten değil mi?
Bana kalırsa korkmayın, farklı modele şans verin. Asus Prime, Sapphire Nitro cidden sıkıntılı çıkmaya elverişli modeller. NVIDIA’ya yönelecekseniz de 5070 almayın, fiyatına göre zayıf kart.
Üst üste iki kartta aynı problemi yaşamanız sinir bozucu yani, anlayabiliyorum.
Coil whine sesi hocam bu. Süpürge gibi dediğim ses işte. AMD’den korkmanıza hak veriyorum. Başka kartla denedim ve problem yok demiştiniz zaten değil mi?
Bana kalırsa korkmayın, farklı modele şans verin. Asus Prime, Sapphire Nitro cidden sıkıntılı çıkmaya elverişli modeller. NVIDIA’ya yönelecekseniz de 5070 almayın, fiyatına göre zayıf kart.