Hasan abi rica ederim ne demek! <3 Evet anakart'ı çöpe atma gibi bir durum olmaz, ama servis süreci, BIOS'un yada Firmware'in yeniden kurtarılması için gereken süreçler vs vs insanı daha çok yoracağını düşünüyorum. Bu sebeple böyle bir uyarı geçeyim dedim.
Konuyla ilgili elimde net bir bilgi de yok maalesef.
Diğer yurtdışı kaynaklı forumlarda kontrol sağladığımda bu güncelleme firmware sonrası kullanıcılar bir daha görüntü alamamış yada RMA'ya gitmek zorunda kalmış. Kimseyi mağdur etmek gibi bir hedefim olmadığı için böyle koca koca uyarılar ile yazdım hata yapılmaması adına. Yani bende neden böyle saçma bir durum var ortada bilgim yok dediğim gibi.
Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Çünkü anakart'in üzerine USB4 yazıyorsunuz özellik diye belirtiyorsunuz, fakat kullanıcı USB4 Firmware'i yüzünden mağdur ediliyor ve kullanamadığı özelliğe para ödemiş oluyor. Yani kendi fikrimce çipler arasında bir yazılımsal problem var. Bu güncellemeyi yapınca çakışmaya sebep oluyor bu sebeple bir daha görüntü alınamıyor. Umarım Asus konuyla ilgili bir an önce aksiyon alır. Yoksa USB4'ü devre dışı bırakmak zorundayız.