kofte_canavari

Becerikli
Merhaba, ASUS ROG 614PH modelini kullanıyorum. Arka planda 15 PDF, Youtube ve Discord açıkken CPU 58-60, GPU ise yaklaşık 50 derecede çalışmakta.
GHelper üzerinden işlemci gücü 60W seçili, "CPU Artışı" ise "Disabled" konumunda. GPU olarak sadece RTX 5050'yi kullanıyorum yani işlemci grafik kartı devre dışında.

1775168407165.webp

1775168568976.webp

İşlemci sıcaklığı yaklaşık 60 derecede olduğu için şüphelendim, ek olarak güç seçenekleri gözükmemekte. Komut istemcisine yazdığımız kod maalesef ki işe yaramadı yani bilgisayarın hangi modda çalıştığını açıkçası bilmiyorum. Bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz.

1775168491175.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Programda sıcaklığı sınırlayabiliyormuşuz ama ne kadar sağlıklı bilemedim. Oyuna girince klasik 70 80 dereceyi görüyor ama dediğin gibi sorun yoksa ben de kafama takmam öyleyse.

Programda sıcaklığı sınırlayabiliyormuşuz ama ne kadar sağlıklı bilemedim. Oyuna girince klasik 70 80 dereceyi görüyor ama dediğin gibi sorun yoksa ben de kafama takmam öyleyse.

Laptop olduğu için 70-80 dereceler normal altına laptop standı koyarsan hava akışı daha iyi olabilir.

O yok ya bende. Ama bilgisayarın altında yükseltmek için parçalar var, normal bir bilgisayardan birkaç santim daha yüksek, o kurtarır diye düşünüyorum. Sorun olmamasına sevindim.
Ek olarak konu devamında güç planından bahsettim bunu nasıl çözebilirim? Sitelerdeki komutu yazıyorum ama hiçbir şey değişmiyor.

O yok ya bende. Ama bilgisayarın altında yükseltmek için parçalar var, normal bir bilgisayardan birkaç santim daha yüksek, o kurtarır diye düşünüyorum. Sorun olmamasına sevindim.
Ek olarak konu devamında güç planından bahsettim bunu nasıl çözebilirim? Sitelerdeki komutu yazıyorum ama hiçbir şey değişmiyor.

Laptop altına ne koydun da yükselttin
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu giriniz ve alttaki yazdığımı yazınız.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61

Laptop altına ne koydun da yükselttin
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu komutu giriniz ve alttaki yazdığımı yazınız.
powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00-03f14749eb61
Kitap koydum, zaten fanlar sağda solda ve arkadan fazlasıyla üflüyorlar.

Power Scheme GUID: .... yazıyor ama güç seçeneklerinde değişiklik yok. Videolarda direkt çıkıyor ama yukarda görseldeki gibi.

Kod:
C:\Windows\System32>powercfg /list

Existing Power Schemes (* Active)
-----------------------------------
Power Scheme GUID: 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e  (Dengeli) *

C:\Windows\System32>

Kitap koydum, zaten fanlar sağda solda ve arkadan fazlasıyla üflüyorlar.

Power scheme guıd: Yazıyor ama güç seçeneklerinde değişiklik yok. Videolarda direkt çıkıyor ama yukarıda görseldeki gibi.

Kitap koyma o hava akışını olumsuz etkiler yakın zamanda laptop standı almanı öneririm eğer olmuyorsa Denetim Masası'na gir donanım ve ses bölüme tıkla güç seçenekleri de güç plani oluştur de yüksek performans seç oluştur de ve yaptıktan sonra ekran süresi uyku süresi ayarla.

Merhaba, ASUS ROG 614PH modelini kullanıyorum. Arka planda 15 PDF, Youtube ve Discord açıkken CPU 58-60, GPU ise yaklaşık 50 derecede çalışmakta.
GHelper üzerinden işlemci gücü 60W seçili, "CPU Artışı" ise "Disabled" konumunda. GPU olarak sadece RTX 5050'yi kullanıyorum yani işlemci grafik kartı devre dışında.

Eki Görüntüle 238190

Eki Görüntüle 238192

İşlemci sıcaklığı yaklaşık 60 derecede olduğu için şüphelendim, ek olarak güç seçenekleri gözükmemekte. Komut istemcisine yazdığımız kod maalesef ki işe yaramadı yani bilgisayarın hangi modda çalıştığını açıkçası bilmiyorum. Bunu nasıl çözebilirim yardımcı olur musunuz.

Eki Görüntüle 238191
Yük altında değerleri tekrar ölçüp atma şansın var mı?