PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, sadece bu iki ekran kartı arasından seçim yapmak istiyorum. Hangisi daha iyi olur? Ses konusu önemli değil, soğutma önemli. TUF modelin soğutma bloğu daha büyükmüş. Peki, Astral’in neden daha ufak? Madem soğutma bloğunu büyütmeyeceksin, o zaman Astral’deki o 4. fan ne diye var? :rofl:

Merhaba arkadaşlar, sadece bu iki ekran kartı arasından seçim yapmak istiyorum. Hangisi daha iyi olur? Ses konusu önemli değil, soğutma önemli. TUF modelin soğutma bloğu daha büyükmüş. Peki, Astral’in neden daha ufak? Madem soğutma bloğunu büyütmeyeceksin, o zaman Astral’deki o 4. fan ne diye var? :rofl:
Seni 5090 Ti Super falan anca keser de, piyasada yok işte :D 16 GB unut gitsin bence, 4K ful+ful takıntın varsa, yoksa eğer düşünebilirsin yine. 5080 Super bekle, şimdilik idare bir kart al istersen sonradan satabileceğin. 5090 da çok uçuk meblalara satılıyor, pek haketmiyor aslında, iş için kullanmayacaksan. 5080'e de o paraları vermeye üzülürdüm açıkçası.

4. fan Push/Pull mantığı sebebiyle var, ASTRAL soğutması her türlü daha iyidir, faz değişkenli termal pad de var o modelde, TUF modelinde var mı bilmiyorum, ASUS tepe modellere kullandı 5000 serisinde, macun derdini bitirdi bir nevi.

Son düzenleme:
Asus ROG Astral'de olsa TUF'da olsa alacağın FPS aynı bu arada. Bir de Astral'in overclock profilini GPU Tweak üzerinden TUF'a kopyaladın mı aynı performansı almış oluyorsun. TUF'un termal macununu daha kaliteli macunla değiştin mi aradaki fark iyice azalır. Soğutmada bile aman aman fark yok neticede hava soğutmadan bahsediyoruz. Tavsiyem ne olur dersen EKWB'nin custom water cooling kitini alırım sisteme dizerim. Daha iyi soğuturum hem de daha güzel görsel şölen yaratırım. Diğer alternatif Asus'un Noctua edition modeli oluyor GPU'da onu alırım (rengini beğenmeyen olur zevk meselesi).

Son düzenleme:
Buradan bir fikir elde edebilirsiniz. Ayrıca Astral çok saçma pahalı.

Dosya Ekleri

• cooler-performance-comparison-mem.webp
    cooler-performance-comparison-mem.webp
    47,1 KB · Görüntüleme: 93
  • cooler-performance-comparison-gpu.webp
    cooler-performance-comparison-gpu.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 97
5080'e sırf asus astral olduğu için 93k mı vereceksiniz cidden??
Hocam düşünüyorum işte veriyim mi kararsızım.

Buradan bir fikir elde edebilirsiniz. Ayrıca Astral çok saçma pahalı.
Evet gerçekten de çok pahalı

Seni 5090 Ti super falan anca keser de, piyasada yok işte :D 16 GB unut gitsin bence, 4K ful+ful takıntın varsa, yoksa eğer düşünebilirsin yine. 5080 Super bekle, şimdilik idare bir kart al istersen sonradan satabileceğin. 5090 da çok uçuk meblalara satılıyor, pek hak etmiyor aslında, iş için kullanmayacaksan. 5080'e de o paraları vermeye üzülürdüm açıkçası.

4. fan Push/Pull mantığı sebebiyle var, astral soğutması her türlü daha iyidir, faz değişkenli termal pad de var o modelde, TUF modelinde var mı bilmiyorum, ASUS tepe modellere kullandı 5000 serisinde, macun derdini bitirdi bir nevi.

Evet şu anda unuttum gitti :rofl: hocam valla çok kararsız kaldım arada o kadar çok fiyat farkı keşke olmasaydı. Bu arada bence de astral her türlü daha iyidir.

Astral'e kadar bütçen çıkıyorsa az daha çık 120 bandında 5090 al. 5080'e çok fazla para bayılmaya gerek yok.
Haklısınız hocam.

Asus ROG Astral'de olsa TUF'da olsa alacağın FPS aynı bu arada. Bir de Astral'in overclock profilini GPU Tweak üzerinden TUF'a kopyaladın mı aynı performansı almış oluyorsun. TUF'un termal macununu daha kaliteli macunla değiştin mi aradaki fark iyice azalır. Soğutmada bile aman aman fark yok neticede hava soğutmadan bahsediyoruz. Tavsiyem ne olur dersen EKWB'nin custom water cooling kitini alırım sisteme dizerim. Daha iyi soğuturum hem de daha güzel görsel şölen yaratırım. Diğer alternatif Asus'un Noctua edition modeli oluyor GPU'da onu alırım (rengini beğenmeyen olur zevk meselesi).

Anladım hocam teşekkür ederim.