PC Uzmanı

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, PC açılmıyor ve BIOS çok kasıyor hareket edemiyorum.

Anakartım ASUS ROG B650E-E Gaming Wi-Fi
Monitörüm ASUS ROG XG27ucs

Acaba monitör bozuk olabilir mi? PC'yi kapattıktan sonra bile DisplayPort yazısı çıkınca bu şekilde karıncalanma oluyor ya da anakart bozuk. Sizce ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kablosunu çıkarıp açın monitörü, uyarı görüntüsünde karıncalanma varsa monitördendir, yoksa kablo veya sistem kaynaklıdır.

Görüntü kablosunu çıkarıp açın monitörü, uyarı görüntüsünde karıncalanma varsa monitördendir, yoksa kablo veya sistem kaynaklıdır.

Denedim şimdi kabloyu çıkarttım ekran kartından ama monitörde attığım resim gibi karıncalanma olmadı.

Merhaba, monitörün kendisinde sorun var gibi duruyor karıncalanma konusunda. Monitörün kendi yazılımında sorun olabilir. BIOS kısmına gelecek olursak BIOS'u günceller misiniz güncel değilse?

Merhaba anakart BIOS'u güncel en son sürümde ama anakartta BIOS'a girince çok kasıyor imleci oynatamıyorum bile takılıyor 1 sn sonra gene hareket ediyor sonra yine takılı kalıyor.

O zaman görüntü kablosunu değiştirip denemek lazım.

Denedim düzelmedi hatta şu yöntemi de denedim DP kablosunu çıkarttım PC'den ve monitörden sadece monitörde güç kablosuyla denedim açmayı monitörü bu görüntü oluştu. Ben monitörümün bozuk olduğu kanaatindeyim.

Dosya Ekleri

• IMG_20250524_111942.webp
    IMG_20250524_111942.webp
    6,6 MB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20250524_112004.webp
    IMG_20250524_112004.webp
    7,3 MB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20250524_112000.webp
    IMG_20250524_112000.webp
    7,7 MB · Görüntüleme: 42
Ben size ilk mesajımda bu şekilde denemenizi söylemiştim, sorun olmadı demiştiniz, PC bağlantısı yokken bu şekilde olması sorunun monitör kaynaklı olduğunu gösteriyor zaten.

@PC Uzmanı

Ben size ilk mesajımda bu şekilde denemenizi söylemiştim, sorun olmadı demiştiniz, PC bağlantısı yokken bu şekilde olması sorunun monitör kaynaklı olduğunu gösteriyor zaten.

@PC Uzmanı

Evet değişik bir olay ya o zaman denediğimde olmamıştı ama şimdi artık her zaman oluyor dediğiniz gibi monitördendir sorun teşekkür ederim ilginiz alakanız için 🙂