Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Judaspriest

Çalışkan
Merhaba,

Asus ROG B850A anakartım dün akşam masaüstünde gezerken fare bilgisi dondu, siyah ekranda kaldı. Sonra açmaya çalıştığımda fanlar dönmedi, RAM'i tek tek denedim, değişmedi. Sonuç olarak BIOS Flashback denedim, olmadı. Ekran kartını çıkardım, başka taktım ama aynı. BIOS kilidi çıkardım, olmadı. CMOS'u denedim, olmadı. En son iki bilgisayarcıya götürdüm, aynılarını yaptılar. Anakart sorunu olabilir dediler. Daha yeni bir bilgisayar, 42 günlük. Bilgisi olan var mı acaba? Yanlış bağlantı desem, 40 gündür kullanıyorum. Aklıma bir şey gelmiyor. İşlemci pinlerine kadar baktım. Pes ettim, garantiye gönderebilirim, ama ya değilse diye açıkçası korkuyorum.

IMG_0619.webp

CBC85DA1-6702-472D-BFE6-93C40039A1F3.webp

Çözüm
Bu aşamada donanım değiştirip denemek gerekiyor maalesef, anakart LGA pinlerindeki eğilmede bunu yapabilir ama sağlammış, işlemci veya anakartta arıza olma ihtimali yüksek, garantiye göndermek en iyisi.
Anakart üzerinde yanan hata LED'i DRAM mi?

Sistem açılmıyor demişsiniz, görüntü vermiyor anlamında söylediniz sanırım.

Son düzenleme:
Anladım, şimdi PSU'yu kapatıp işlemcinin güç bağlantısını çıkarıp açın sistemi, CPU LED yanacak mı kontrol edin.

CPU LED yanıyorsa tekrar PSU'yu kapatıp CPU güç bağlantısını takın, sonra sağdaki RAM'i sökün, bu şekilde BIOS sıfırlayın, ister pili çıkarıp ister pinler ile, tekrar açın sistemi.

DRAM yanmaya devam ederse söktüğünüz RAM'i takılı olanla değiştirin, aynı yerde tek RAM ile tekrar açın sistemi.

Dram üstündeki cpu yanmadı cpu soketin yanın da ki yandı dram cpu ışıkları yanmadı şimdi ise yanık bir şekilde kaldı ramleri de aynı dediğiniz gibi denedim

Dosya Ekleri

• IMG_0630.webp
    IMG_0630.webp
    82,6 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_0631.webp
    IMG_0631.webp
    132,6 KB · Görüntüleme: 45
Soketin yanındaki yanar normal.

CPU soketi sökükken yine DRAM mi yanıyordu?

Söylediğim RAM takma şeklinde de yine DRAM mi yanıyordu?