Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Judaspriest

Çalışkan
Merhaba,

Asus ROG B850A anakartım dün akşam masaüstünde gezerken fare bilgisi dondu, siyah ekranda kaldı. Sonra açmaya çalıştığımda fanlar dönmedi, RAM'i tek tek denedim, değişmedi. Sonuç olarak BIOS Flashback denedim, olmadı. Ekran kartını çıkardım, başka taktım ama aynı. BIOS kilidi çıkardım, olmadı. CMOS'u denedim, olmadı. En son iki bilgisayarcıya götürdüm, aynılarını yaptılar. Anakart sorunu olabilir dediler. Daha yeni bir bilgisayar, 42 günlük. Bilgisi olan var mı acaba? Yanlış bağlantı desem, 40 gündür kullanıyorum. Aklıma bir şey gelmiyor. İşlemci pinlerine kadar baktım. Pes ettim, garantiye gönderebilirim, ama ya değilse diye açıkçası korkuyorum.

IMG_0619.webp

CBC85DA1-6702-472D-BFE6-93C40039A1F3.webp

Çözüm
Bu aşamada donanım değiştirip denemek gerekiyor maalesef, anakart LGA pinlerindeki eğilmede bunu yapabilir ama sağlammış, işlemci veya anakartta arıza olma ihtimali yüksek, garantiye göndermek en iyisi.
Soketin yanındaki yanar normal.

CPU soketi sökükken yine DRAM mi yanıyordu?

Söylediğim RAM takma şeklinde de yine DRAM mi yanıyordu?
Soketi söktükten sonra cpu ram hiç biri yanmadı başlatınca pcyi sonrasında dediğiniz gibi yaptım harfiyen ama yine vram yandı şuan hatta sadece acarken yanıyodu şuan full yanıyo pc çalıştırmadan da
Soketin yanındaki yanar normal.

CPU soketi sökükken yine DRAM mi yanıyordu?

Söylediğim RAM takma şeklinde de yine DRAM mi yanıyordu?

Cpu vram hiç biri yanmıyo işlemci işlemci güç soketini çıkarınca

Soketi söktükten sonra cpu ram hiç biri yanmadı başlatınca pcyi sonrasında dediğiniz gibi yaptım harfiyen ama yine vram yandı şuan hatta sadece acarken yanıyodu şuan full yanıyo pc çalıştırmadan da

Cpu vram hiç biri yanmıyo işlemci işlemci güç soketini çıkarınca

Dosya Ekleri

• IMG_0634.webp
    IMG_0634.webp
    101,1 KB · Görüntüleme: 50
  • IMG_0633.webp
    IMG_0633.webp
    134,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Bu aşamada donanım değiştirip denemek gerekiyor maalesef, anakart LGA pinlerindeki eğilmede bunu yapabilir ama sağlammış, işlemci veya anakartta arıza olma ihtimali yüksek, garantiye göndermek en iyisi.

Çözüm
Denemedim hiçbir şey kalmadı arızadan korkuyordum ekran kartı 20 günlük diğer parcalar 40 45 günlük 0 hepsi ve bunu masaüstünde gezerken bir anda PC donması ve üstüne VRAM hatasında kalması yarın pazar ama parcaları denetmek için bir yer bulmaya çalışacağım teşekkür ederim.

Başka bir işlemciyle denendi ve anında boot aldı bilgisayar maalesef işlemcide ve böyle bir iz var bunun kullanıcı tarafında olması mümkün mü?

Dosya Ekleri

• f1d63e72-adf2-48fe-985f-0814a36c3f57.webp
    f1d63e72-adf2-48fe-985f-0814a36c3f57.webp
    318,3 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Oradaki hasarın problem çıkaracağını zannetmiyorum, işlemcide olmuş bir sıkıntı, siz sorunun oluşma şeklini anlatıp işlemciyi garantiye yollayın, başka yapacak bir şey yok zaten.