İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam saolun her şey için.@Ayhan Dönmez 'in de dediği gibi. QVL listesine %100 bağlı kalmanın hiçbir mantığı yok. Dünya üzerindeki tüm RAM'leri deneyecek halleri yok zaten.
G Skill almanın bana göre bir avantajı yok. XPG'de gayet kaliteli ve stabil bir model. Hangi RAM'i alırsanız alın doğru ayarlarla bir sorun çıkacağını düşünmüyorum.
RAM ayarları konusunda @Ayhan Dönmez benden çok daha bilgili.
Size fazlasıyla yardımcı olur.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Zaten c26 almak şu an bir tık mantıksız, 1.4v versiyonları 9K'ya satıldı, overclockcular tüm stokları eritti. Şimdi o sürüm end of life oldu, 1.45v çıktı c26. Daha fazla voltaj istiyor yani 6400 c26 falan yaparsan mesela, isteyeceği voltaj da 1.55 yerine 1.6 verirsin fark o olur, önemsiz bir detay. Zaten 8000+ frekanslar mantıklı değil 4 slotlu kartta, 1 DPC 2 RAM slot lazım, x670e gene ya da x870 Apex gibi. @Krmm
Valla CL26 konusunu düşündüm aslında bir ara fakat dediğim gibi fiyatından ötürü cazip gelmedi hocam. O fiyatlara 64 gb ram alınıyor yani. Bu arada GB konusunu konuşalım. Siz şimdi 64 gereksiz mi diyorsunuz ? Bütün arkadaşlarım kesinlikle 64 al dedi. Açıkçası ben bu sistemi topladıktan sonra en azından 5 sene ve hatta 7-8 sene hiçbir parçayı değiştirmeyi düşünmüyorum. Süreç uzun olduğu için 32 beni üzer gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz ?@Krmm RAM ayarlarının bir zararı yok, en kötü zamanlama ya da voltaj tutmazsa safe mod atıyor kendini kurtarıyor, o da olmazsa arkada Clear CMOS tuşu var, 1 kere tıklıyorsun 5-10 sn'de fabrikasyona dönderiyor. Zararı yok yani RAM işinin ondan çekiniyorsan, beleş performans veriyor.
Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabileceğimiz başka bir şey varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Ben veya @Ayholmaz ise başka biri illaki yanıtlar.İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim hocam saolun her şey için.
Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun. Esenlikler dilerim.
- Makaleler
- 1
RAM çok ucuz bir parça, ben senin yerinde olsam en az yatırımı RAM'e yapardım, Patriot 2x16 en az 5 yıl 1440P için aklına gelen her oyunda yeter. 5 yıla kim öldü kim kaldı yani, o açıdan bakman lazım biraz olaya. 10 yıl hiçbir şey değişmeyecek misin 64 GB aldığında.Valla CL26 konusunu düşündüm aslında bir ara fakat dediğim gibi fiyatından ötürü cazip gelmedi hocam. O fiyatlara 64 gb ram alınıyor yani. Bu arada GB konusunu konuşalım. Siz şimdi 64 gereksiz mi diyorsunuz ? Bütün arkadaşlarım kesinlikle 64 al dedi. Açıkçası ben bu sistemi topladıktan sonra en azından 5 sene ve hatta 7-8 sene hiçbir parçayı değiştirmeyi düşünmüyorum. Süreç uzun olduğu için 32 beni üzer gibi geldi. Siz ne düşünüyorsunuz ?
Her şey netleşti gibi aslında. Yine de saolun tekrardan. Esenlikler dilerim efenim.Ben teşekkür ederim. Yardımcı olabileceğimiz başka bir şey varsa çekinmeden sorabilirsiniz. Ben veya @Ayholmaz ise başka biri illaki yanıtlar.
Sisteminiz şimdiden hayırlı olsun. Esenlikler dilerim.
Hocam şöyle söyleyim ,RAM çok ucuz bir parça, ben senin yerinde olsam en az yatırımı RAM'e yapardım, Patriot 2x16 en az 5 yıl 1440P için aklına gelen her oyunda yeter. 5 yıla kim öldü kim kaldı yani, o açıdan bakman lazım biraz olaya. 10 yıl hiçbir şey değişmeyecek misin 64 GB aldığında.
Normalde sistem şöyle olacaktı
64 gb ram
9800x3d
şeklinde bir sistem kurup önümüzdeki yıl da ekran kartımı 5080 süpere veya 5090'a yükseltip artık gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.
Diyelim ki 5 sene geçti eskidi. İşlemci, anakart ve ram değiştirmeyip sadece ekran kartını tekrardan upgrade edip tekrardan 3-5 sene kullanırım.
Yani kısacası rahatından bir 7-8 senem var hocam ekran kartı hariç diğer parçaları değiştirmek için.
- Makaleler
- 1
Bütçe varsa 2x32 al ama render almıyorsan boşa gidecek dediğim gibi, şu an 4K çözünürlükte bile 2x16 sıfır sıkıntı, yıllarca da öyle kalacak, kuşkusuz bu durum aklında soru işareti olmasın. XPG falan da alabilirsin, G.Skill ile kalite farkı olmaz, Heatsink farkından ötürü 3-5 derece oynar oynarsa, o da EXPO açacak biri için önemsiz. @Krmm 64 GB taktığında FPS artmayacak ya da bir faydası olmayacak yani, 2x16'nın birebir aynısını alacaksın her senaryoda, render mevzusu ayrı sadece.Her şey netleşti gibi aslında. Yine de saolun tekrardan. Esenlikler dilerim efenim.
Orası öyle ama 2x32 RAM olarak düşünürsen PcKolik'te 7500 TL'ye satılıyordu Goodram ben olsam onu alırdım direkt geçen haftalarda, şu an stok bitti. 4-5K boş yere fazla para vereceksin şu anda. Demek istediğim o. RAM'e yatırdığın her kuruş safi zarar.Her şey netleşti gibi aslında. Yine de saolun tekrardan. Esenlikler dilerim efenim.
Hocam şöyle söyleyim ,
Normalde sistem şöyle olacaktı
64 gb ram
9800x3d
şeklinde bir sistem kurup önümüzdeki yıl da ekran kartımı 5080 süpere veya 5090'a yükseltip artık gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.
Diyelim ki 5 sene geçti eskidi. İşlemci, anakart ve ram değiştirmeyip sadece ekran kartını tekrardan upgrade edip tekrardan 3-5 sene kullanırım.
Yani kısacası rahatından bir 7-8 senem var hocam ekran kartı hariç diğer parçaları değiştirmek için.
Hocam bütçeden yana hiçbir sıkıntı yok. Tek mesele şu ki , 32 beni 3-5 sene sonra üzer mi yani bunu merak ediyorum.Bütçe varsa 2x32 al ama render almıyorsan boşa gidecek dediğim gibi, şu an 4K çözünürlükte bile 2x16 sıfır sıkıntı, yıllarca da öyle kalacak, kuşkusuz bu durum aklında soru işareti olmasın. XPG falan da alabilirsin, G.Skill ile kalite farkı olmaz, Heatsink farkından ötürü 3-5 derece oynar oynarsa, o da EXPO açacak biri için önemsiz. @Krmm 64 GB taktığında FPS artmayacak ya da bir faydası olmayacak yani, 2x16'nın birebir aynısını alacaksın her senaryoda, render mevzusu ayrı sadece.
- Makaleler
- 1
Üzmesinin imkanı yok, kuşkun olmasın o konuda. Diyelim ki üzdü 5 yıl sonra, en kötü 2.elden satarsın direkt, 2x16 6000 c30 RAM bu, her türlü sistemle sıkıntısız kullanılıyor şu anda. Core Ultra serisi bellek kontrolcüsü daha sağlam olduğu için sadece 6400 frekans öneriyor İntel ama onun da anlamı yok. 6000 neyine yetmiyor yani o kafayla bakarsan. AMD de 5600 öneriyor 9800X3D için çünkü bellek kontrolcü dandik silikon koyuyor.Hocam bütçeden yana hiçbir sıkıntı yok. Tek mesele şu ki , 32 beni 3-5 sene sonra üzer mi yani bunu merak ediyorum.
Hocam en az 5 sene götürecekse o halde 64 almayim ben yani. Bu konuyu iyice düşünmem lazım. Çok insanla konuştuğum için herkes farklı şeyler söylüyor. Dün tamam demiştim 64 alacam diye. Fakat şuan 32'ye dönecem gibi duruyorÜzmesinin imkanı yok, kuşkun olmasın o konuda. Diyelim ki üzdü 5 yıl sonra, en kötü 2.elden satarsın direkt, 2x16 6000 c30 RAM bu, her türlü sistemle sıkıntısız kullanılıyor şu anda. Core Ultra serisi bellek kontrolcüsü daha sağlam olduğu için sadece 6400 frekans öneriyor İntel ama onun da anlamı yok. 6000 neyine yetmiyor yani o kafayla bakarsan. AMD de 5600 öneriyor 9800X3D için çünkü bellek kontrolcü dandik silikon koyuyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Xiaomi Note 11S şarj boardu nereden temin edilebilir?
- DeadlyMania7
-
Ev ve Yaşam Kiwi elektrikli cezve Türk kahvesi makinesi 399 TL
- Fırsat Ekibi
-
-