Evet ancak yüksek yenileme hızı dışında hiçbir avantajı yok.

CRT'nin tek avantajı yenileme hızı değil,
CRT'lerin kontrastı zayıf değil özellikle gerçek siyah konusunda OLED'e çok yaklaşır, daha doğal gelir. Çünkü CRT'de siyah, pikseli karartarak değil, o noktaya elektron gönderilmemesiyle oluşur. Yani backlight sızıntısı yok, blooming yok, local dimming hilesi yok. 2D ve 3D görüntüler CRT'de daha akıcı ve daha net görünür. Sample and hold yapısı yok. LCD ve OLED ekranlar kareyi sabit tutarken, CRT taramalı çalışır. Bu da hareket netliğini kusursuz yapar karşılaştırma videolarım mevcut. Motion blur yoktur. Özellikle 85Hz+ kullanımda göz yorgunluğu yapması mümkün değil.
Düşük çözünürlüklü oyunlar CRT'de daha iyi görünür doğal olarak analog sinyal ve değişken çözünürlük desteği var. Piksel sabit değil, ölçekleme artefaktı yok, integer scaling derdi yok. 640x480 de, 1024x768 de, 1600x1200 de doğal görünür. Çünkü tüp, fiziksel piksele bağlı değil. Yüksek çözünürlükte ise özellikle kaliteli tüplerde trinitron veya diamondtron keskinlik, renk doğruluğu ve geçiş yumuşaklığı muhteşem ötesidir. CRT'de renk geçişleri banding yapmaz, gradientler pürüzsüzdür. Trinitron ve diamondtron CRT'lerin renk kalitesi hala birçok modern panelle yarışacak seviyede. Gerçek 8bit hatta analog olması sayesinde sınırsız ton geçişi sağlıyor. Tepki süresi 0ms ghosting yoktur.
CRT, hala birçok alanda rakipsiz..

1080P'nin ömrü bitti. Artık birçok kart 2K'da rekabetçi oyunları 300-400 FPS'lerde oynatabiliyor en az. E hikayeli oyunlar için zaten kim ne yapsın 1080'i?

CRT'ler sabit çözünürlükte değil. 1999 da çıkan CRT bile 480p 1080p 2160p çalıştırabilir.

2K'yı sistemi kaldıran bir insanın önünde bütçe sorunundan başka ne tür bir engel olabilir ki 2K kullanmaması için? Ben mesela gidip de 5080 sistemime neden 1080p monitör takayım? IPS ve VA'da dahi 1080p 2K ve 4K'daki kadar kaliteli paneller üretilmiyor.

Mesela yüksek FPS. Tazeleme hızını aşsa da 240 ile 1000 FPS arasında akıcılık farkı oluşuyor. Oyunları genelde 1080P'de oynuyorum 9070XT kullanmama rağmen.

Mesela yüksek FPS. Tazeleme hızını aşsa da 240 ile 1000 FPS arasında akıcılık farkı oluşuyor. Oyunları genelde 1080P'de oynuyorum 9070XT kullanmama rağmen.

RTX 5080 ve 500Hz monitöre sahibim. 2K'da o monitörümle 1000 FPS'te alsam 500'de alsam hiç bir fark oluşmuyor. Hatta 1000'lere çıkarsam tam tersi CS gibi oyunlarda gecikme artıyor bile :D

Senin o yaşadığın akıcılık sorunu ya ekran kartının yazılımıyla ya da monitörünle ilgili.

RTX 5080 ve 500Hz monitöre sahibim. 2K'da o monitörümle 1000 FPS'te alsam 500'de alsam hiçbir fark oluşmuyor. Hatta 1000'lere çıkarsam tam tersi CS gibi oyunlarda gecikme artıyor bile :D

Senin o yaşadığın akıcılık sorunu ya ekran kartının yazılımıyla ya da monitörünle ilgili.

Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama ben fark ediyorum. Minecraft'ta 240Hz monitörde 240 ile 1000 FPS arasında dağlar kadar fark var.