OverallTaken

Uzman
Merhaba dostlar,

Arkadaşımda ASUS ROG G713QR modelli laptop var. Özellikleri 16 GB RAM, R9 5900HX işlemci ve RTX 3070. Benim RTX 3050'li laptop Rust'ta 70 alıyorken o 30-40 alıyor hem de monitör bağlıyken. Sebebi ne olabilir? 3 yıllık laptop.

RAM yuzunden olabilir mi? Rust oynamadim ama cogu kisinin Rust icin en az 32 GB onerdigini de az gormedim. RTX 3050'li olan laptopunuzun donanim ozelliklerini atar misiniz.

Bildiğim kadarıyla bu cihazda MUX Switch yok. Bu yüzden HDMI portu direkt iGPU'ya bağlı. Laptopun kendi ekranında oynarken problem var mı? Yoksa bundan kaynaklıdır. Harici monitör şartsa alternatif olarak Type-C portundan görüntü alabilir.

Şu anlık cihazda bir problem olmadığını varsayıyorum. Sanal çözünürlük açık olabilir mi? Mesela monitör native çözünürlüğün üstünde çalışıyor olabilir mi?

Yani hocam monitör 2K evet ama başka bir kişiden aynı laptopla testi 2K'da yapmasını istedim 60-70 rahat alıyordu. Bu adam spawn beachte 30 oyunun geri kalanı 40-50 hatta daha da düşüyor.

Yani hocam monitör 2K evet ama başka bir kişiden aynı laptopla testi 2K'da yapmasını istedim 60-70 rahat alıyordu. Bu adam spawn beachte 30 oyunun geri kalanı 40-50 hatta daha da düşüyor.
Cihazın bakımları yapıldı mı? Cihaz aşırı ısınıp hız kesiyor olabilir mi? Cihazın güç modu tasarruf ya da dengelide olabilir mi (performansta olması gerekirken)? 1080p'de denediniz mi, VRAM yetmiyor olabilir mi?

Cihazın bakımları yapıldı mı? Cihaz aşırı ısınıp hız kesiyor olabilir mi? Cihazın güç modu tasarruf ya da dengelide olabilir mi (performansta olması gerekirken)? 1080p'de denediniz mi, VRAM yetmiyor olabilir mi?
Hocam dediklerinizin hepsinu denedik galiba işlemcide falan bir sorun olabilir.