KageCid

Gelişen
ASUS ROG Strix G16 G614JI model bir laptop kullanmaktayım. Normalde her oyunu rahatlıkla açabilen bir sistem. İki yıl önce aldığımda RAM'ini 32 GB'ye yükseltmiştim ve şu ana dek sorun olmadan çalışıyordu. Laptop son zamanlarda aşırı kasmaya başladı. Satisfactory, CS2, Valorant gibi oyunlarda "practice" kısmına bastığımda bile aşırı donuyor. Isınmadan olabilir diye kontrol ettiğimde sıcaklıklar normal durumda çıkıyor. Bu sorun neden oluyor bilmediğim için format dahi attım ama hâlâ çözülmedi. Oyunlar açılırken bir saniyelik siyah ekran olup sonra açılıyor. Önceden bu da olmuyordu. Yardımcı olabilecek biri var mı? Resimde de oyun sırasındaki ısısı yazıyor.

1771781995831.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS ROG STRIX G16 G614JI model bir laptop kullanmaktayım. Normalde her oyunu rahatlıkla açabilen bir sistem. İki yıl önce aldığımda RAM'ini 32 GB'ye yükseltmiştim ve şu ana dek sorun olmadan çalışıyordu. Laptop son zamanlarda aşırı kasmaya başladı. Satisfactory, CS2, Valorant gibi oyunlarda "practice" kısmına bastığımda bile aşırı donuyor. Isınmadan olabilir diye kontrol ettiğimde sıcaklıklar normal durumda çıkıyor. Bu sorun neden oluyor bilmediğim için format dahi attım ama hâlâ çözülmedi. Oyunlar açılırken bir saniyelik siyah ekran olup sonra açılıyor. Önceden bu da olmuyordu. Yardımcı olabilecek biri var mı? Resimde de oyun sırasındaki ısısı yazıyor.

Eki Görüntüle 228963

Bu sıcaklıklar çok fazla. Kesinlikle termal macunu değişmeli.

Sıvı soğutma model olabilir bu. Son kullanıcı macun işine kalkışır ve sıvı metale hâkim değilse korkunç senaryolar ortaya çıkar.

Garantiye bakım için gönderilmeli desek daha doğru olur.

Aynı laptopun RTX 4060'lı modelini kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları hemen hemen normal görünüyor fakat GPU sıcaklığı oldukça yüksek. Kesinlikle bakımı yapılması gerekiyor. Ayrıca işlemci için sıvı metal yerine PTM 7950 kullanmanızı öneririm.

Termal macun değişimi yeni yapıldı. Ondan öncesinde de biraz kullandığımdan yüksek görünmekte; şu an aktif olarak ikisi de 60'larda ama hâlâ neden kastığına dair bir çözüm bulamadım.

Dediğim gibi, önceden olmuyordu fakat artık oyunlar açılırken bir saniyelik siyah ekran olup sonra açılıyor; çözemedim.

1771784947016.webp

Sıvı soğutma model olabilir bu. Son kullanıcı macun işine kalkışır ve sıvı metale hâkim değilse korkunç senaryolar ortaya çıkar.

Garantiye bakım için gönderilmeli desek daha doğru olur.
Sıvı metal termal macun bulunmakta. Garanti süresi doldu fakat yakın zamanda yeniletmiştim.

Aynı laptopun RTX 4060'lı modelini kullanıyorum. İşlemci sıcaklıkları hemen hemen normal görünüyor fakat GPU sıcaklığı oldukça yüksek. Kesinlikle bakımı yapılması gerekiyor. Ayrıca işlemci için sıvı metal yerine PTM 7950 kullanmanızı öneririm.
Pullsar Ice Dragon termal macun ile yenilendi.
Diyot soğutucu pedleri erimiş olduğundan onlar da yenilendi; fakat belirttiğim üzere kasma, çözemediğim bir şekilde devam etmekte.

Konu düşündüğümden farklı noktalara gitmekte; asıl olay kasma sorunu. Bilgisayar şu an 60 derecede ve CS'nin lobisinde bile kasmakta. Bu durum sadece oyunlarda yaşanmakta; bunun için çözümü olan birileri varsa çok yardımcı olur.

Ek olarak, eskiden olmayan ama artık yaşanan, oyun açılırken ekranın 1 saniyeliğine siyah olup geri gelmesi neden oluyor, onu da çözemedim. Ekran kartı sürücüleri falan da güncel.

Konu düşündüğümden farklı noktalara gitmekte; asıl olay kasma sorunu. Bilgisayar şu an 60 derecede ve CS'nin lobisinde bile kasmakta. Bu durum sadece oyunlarda yaşanmakta; bunun için çözümü olan birileri varsa çok yardımcı olur.

Ek olarak, eskiden olmayan ama artık yaşanan, oyun açılırken ekranın 1 saniyeliğine siyah olup geri gelmesi neden oluyor, onu da çözemedim. Ekran kartı sürücüleri falan da güncel.
Konu farklı noktalara gitmiyor. Paylaştığınız ekran görüntüsünde cihazın normal olmayan seviyede ısındığını görüyoruz.

Isı = Performans kaybı.
Isıya maruz kalmaya devam etmesi = Olası donanım problemleri.

Yapmanız gereken, cihazım ısınıyor diyerek garantiye vermeniz. Garanti de cihazın fan bakımlarını, sıvı metal bakımlarını halledip size cihazı geri teslim edecek.

Yeni yapıldı dediniz ama ısınma problemi devam ediyor. Belli ki burada bir sorun var ve garantisi bununla ilgilenmelidir.