Sıvı metal yerşne PTM 7950 kullanabilirsiniz sıvı metalı alırken tek nokta haline getirip cımbızla alın işlemcinin etrafınada yüksek ısıya dayanıklı sarı bant yapıştırın çoğu üretici koymuyor işlemcinin etrafında ki DRAM ve belleklerede thermal PuTTY sürün termal ped yerine büyük ihtimal laptopta PuTTY var eğer beyaz termal macuna benziyorsa o PuTTY'dir çok dikkatli olun sıvı metal akarsa kökten gider işlemlerden öncede bataryayı çıkarmayı unutmayın.

Sıvı metalin yenilenmesi işlemi deneyimi olmayan birisi için çok mantıklı değil cihazı bozmaya kadar bile çok rahat götürür. Tecrübeniz yoksa yapmayın ASUS Servisi garantisi bitmiş olsa bile yetkili servis onlar iletişime geçip bilgi almanızı öneririm. ROG Strix'in o kasaları zaten ısı sorunlu thermal limit koyup kullanabilirsiniz sıvı metallerin ortalama ömrü 4 yıla kadar rahat götürüyor. Yakın zamanda da cihazı ikinci elden satıp yeni seriye geçebilirsiniz.

Sıvı metalin yenilenmesi işlemi deneyimi olmayan birisi için çok mantıklı değil cihazı bozmaya kadar bile çok rahat götürür. Tecrübeniz yoksa yapmayın ASUS Servisi garantisi bitmiş olsa bile yetkili servis onlar iletişime geçip bilgi almanızı öneririm. ROG Strix'in o kasaları zaten ısı sorunlu thermal limit koyup kullanabilirsiniz sıvı metallerin ortalama ömrü 4 yıla kadar rahat götürüyor. Yakın zamanda da cihazı ikinci elden satıp yeni seriye geçebilirsiniz.

Satacak olsam kaça gider sizce?

Ankara/İstanbul gibi yerlerdeyseniz 60-65 civarı gider ilanlar görmüştüm ama arz talebi azaldı yinede 57-58 altına gitmez. Üstüne biraz ekleyip peşin fiyatına taksitle 5070Tİ 9955HX/275HX cihazlara yönelebilirsiniz.

60 70 olabilir çünkü son çıkan modeli 106 bin lira.
Üretimi durduruldu o yüzden fiyatı yüksek sıfır fiyatını kâle almayın.

İyi sosyaller. 13980hx, RTX 4070'li versiyonuna sahibim. Garantisi zaten bitti 3 yıllık oldu laptop. Bu modelde yanlış bilmiyorsam sıvı metal kullanıldı. Bunun bakımını nasıl yaparım? Sıvı metal zorunluysa sınırsız bütçeyle hangi sıvı metali önerirsiniz? Sıvı metal yerine faz değişimli pad kullanılabilir mi?

Öneriler için yurt dışına açığım.

@23783

Sıvı metali kulak çubuğu ile temizleyin; etrafa fazla değdirmeden bu işlemi yapın. Laptopu açtıktan sonra bakın; eğer ki CPU/GPU bloku etrafında sarı bir bant varsa, faz değişenli pad ile hiç uğraşmayın, sıvı metalden devam edin.

Sıvı metal yerşne PTM 7950 kullanabilirsiniz sıvı metalı alırken tek nokta haline getirip cımbızla alın işlemcinin etrafınada yüksek ısıya dayanıklı sarı bant yapıştırın çoğu üretici koymuyor işlemcinin etrafında ki DRAM ve belleklerede thermal PuTTY sürün termal ped yerine büyük ihtimal laptopta PuTTY var eğer beyaz termal macuna benziyorsa o PuTTY'dir çok dikkatli olun sıvı metal akarsa kökten gider işlemlerden öncede bataryayı çıkarmayı unutmayın.

PTM7950 bekleneceğine pullsar ıce Dragon kyrosheet kullanılabilir; hem ülkemizde mevcut hem de w/mk değerleri daha iyi.

Sıvı metalin yenilenmesi işlemi deneyimi olmayan birisi için çok mantıklı değil cihazı bozmaya kadar bile çok rahat götürür. Tecrübeniz yoksa yapmayın ASUS servisi garantisi bitmiş olsa bile yetkili servis onlar iletişime geçip bilgi almanızı öneririm. ROG STRIX'in o kasaları zaten ısı sorunlu thermal limit koyup kullanabilirsiniz sıvı metallerin ortalama ömrü 4 yıla kadar rahat götürüyor. Yakın zamanda da cihazı ikinci elden satıp yeni seriye geçebilirsiniz.

ROG STRIX kasalar ısınma sorunlu değil; konuda bahsedilen cihazda i9-13980hx gibi bir CPU var. Zaten soğuk çalışması gibi bir ihtimal yok.

İkinci el pazarında o cihazların fiyatını 3 etken belirliyor: Aktif garantisi var mı? Donanımı ne kadar güncel? Cihazın herhangi bir kusuru var mı? Baktığım zaman cihazın donanımı çok yeni; diğer iki soruya da olumlu cevap verebiliyorsanız minimum 80 eder diye düşünüyorum.

Sıvı metali kulak çubuğu ile temizleyin; etrafa fazla değdirmeden bu işlemi yapın. Laptopu açtıktan sonra bakın; eğer ki CPU/GPU bloku etrafında sarı bir bant varsa, faz değişenli pad ile hiç uğraşmayın, sıvı metalden devam edin.

PTM7950 bekleneceğine pullsar ıce Dragon kyrosheet kullanılabilir; hem ülkemizde mevcut hem de w/mk değerleri daha iyi.

ROG STRIX kasalar ısınma sorunlu değil; konuda bahsedilen cihazda i9-13980hx gibi bir CPU var. Zaten soğuk çalışması gibi bir ihtimal yok.

İkinci el pazarında o cihazların fiyatını 3 etken belirliyor: Aktif garantisi var mı? Donanımı ne kadar güncel? Cihazın herhangi bir kusuru var mı? Baktığım zaman cihazın donanımı çok yeni; diğer iki soruya da olumlu cevap verebiliyorsanız minimum 80 eder diye düşünüyorum.
Muadil üst segmentlerine göre iyi bir soğutması yok ısı sorunlu demek tam karşılığı olmayabilir haklısınız ama soğutma olarakta çok iyi kasalar değil 23 Strix kasalar. 4070 13980HX kasayı 80'e konsol oyun bile satamaz bilginize.
4000 serisinin ikinci el piyasası ölü sıfır fiyatına ve taksitle artık insanlar yeni kasalara yöneliyor.
75'e satamadigi kasa STRİX G18'in üst segmenti ve GPU'nun %45-50 daha güçlüsü ikinci el piyasası dediğiniz gibi çalışmıyor maalesef.

Arkadaşlar laptopun içini açtım ve sıvı metalin aktığını gördüm.

20260103_214958.webp

Laptop'a ilk kez işlem yapılıyor yani fabrikasyon bu durum bilginiz olsun. Temizledim ve kapattım içini. Şimdi son sorum; hangi sıvı metali alayım?