Asus ROG RTX 3080 çok ısınıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Doge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 52
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    3080 asus rog
Onu da yapıp testlerini paylaşırım, aklımda.
Hocam mümkünse CFM yüksek 2 fanı ön kısma geçirin. Ön kısımdan çıkan stok fanları da tepeye taşımanızı öneririm.

Şahsen 50 CFM ve üzeri fan öneririm. Elinizde varsa dediğiniz gibi bir deneyin. İşe yaradığını görürseniz komple fanları yenileme yoluna gidebilirsiniz. Duruma göre...

Evet, çok çok iyi değil ama sessizlik odaklı ve kullanmaya devam edeceğim. Sadece üst tarafa takviye yapmam gerekiyor.
Bu farkı en azından kendimce karşılaştırabilmek için arkadaşımın kasasında da test ederim.

Hayır, kasada yatay duruyor.

Son düzenleme:
Hocam değerler gayet normal neresi çok ısınıyor anlamadım?

Son düzenleyen: Moderatör:
En kısa zamanda arkadaşımın fanlarını kendi kasama takacağım hem de arkadaşımın kasasında GPU'yu test edeceğim.

Fan satın alamam ama ödünç fan alıp deneyeceğim.

Sıkıldım artık. Sorun kartta mı yoksa bende mi teyit olmuş olurum bari.

Bu arada kasamın modelini vermemekte ısrarcı olduğumun ve hata ettiğimin farkındayım, normalde olsa zaten belirtirim. Bugün yaşadığım sorundan ötürü biraz sinirliydim, sağlıklı düşünecek halde değildim. En basitinden kurallar açısından modeli vermem gerekirdi. Malum forumdaki genelde "aptal yerine konulma" anlayışı da hoş olmuyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 519
Ortada bir sorun yok. Devam.

Arkadaşımın kasasında denedim, fanları benimkinden daha iyi üflüyordu (modelini bilmiyorum) ve ayrıyaten kendi fanımı da destek amaçlı götürdüm. Buna rağmen GPU sıcaklığı sadece 1 derece (78) düştü.

Zaten kış ayında hava 9 dereceyken GPU'nun 78 derece olması başka nasıl açıklanır fikri olan varsa memnuniyetle okurum.

Servisin sürdüğü macun iyi olmayabilir. Bakım yeni yapıldığında ısıda düşüş yaşanması gerekliydi.

Sanırım ürünün garantisinin bitmesine 6 ay veya daha az var. Elinizde düzgün bir macun varsa kendiniz uygulayarak deneyin derim. Tabii garanti sizin için önemliyse bu sefer kendi aldığınız termal macunla 1 kez daha gönderin.

Kendi kartımda hangi macunu kullanırsam kullanayım ısınmanın önüne geçemedim. En sonunda sıvı metal sürdüm. Şimdi boşta 47, yük altında 78 dereceyi geçmiyor. Bu esnada fan %38'de. %50'ye kadar izin verdiğimde 70-71 derecede sabitleniyor.

Bunu denemek istemem.
Hangi modeli kullanıyorsunuz?

Sanırım aynı kartı kullanıyoruz. LHR V2 versiyon? Kartı hangi servise gönderdin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…