Onu da yapıp testlerini paylaşırım, aklımda.
Hocam mümkünse CFM yüksek 2 fanı ön kısma geçirin. Ön kısımdan çıkan stok fanları da tepeye taşımanızı öneririm.

Şahsen 50 CFM ve üzeri fan öneririm. Elinizde varsa dediğiniz gibi bir deneyin. İşe yaradığını görürseniz komple fanları yenileme yoluna gidebilirsiniz. Duruma göre...

İşin içine hava soğutma girince kartın sıcaklıkları yükselebilir, normal bir durum. Ayrıca MasterCase Pro 5 ile gelen stok fanları kullanıyorsanız ivedilikle değiştirmenizi tavsiye ederim. Kasa eski bir kasa ve zamanından hatırladığım kadarıyla içerisindeki fanlar çok iyi değildi.
Evet, çok çok iyi değil ama sessizlik odaklı ve kullanmaya devam edeceğim. Sadece üst tarafa takviye yapmam gerekiyor.
Bu farkı en azından kendimce karşılaştırabilmek için arkadaşımın kasasında da test ederim.

Aynı problemi ROG 3070 kartımda yaşadım, FurMark'ta resmen 91 dereceyi gözlerimle gördüm ve bir sorun var dedim önce karttan şüphelendim termal macun değişimi yaptım ama düzelmedi sonra kartı dikey kullandığımdan olabilir mi dedim kasadan şüphelenmeye başladım kasanın camını açarak test ettiğimde maksimum 73'ü gördüm anladım ki ekran kartım kasanın camına çok yakın olduğundan dolayı hava alamıyor, kartı yatay takarak çözmüş oldum, kartını dikey kullanıyorsan bundan dolayı olabilir.
Hayır, kasada yatay duruyor.

Son düzenleme:
Bir ekran kartı farklı kasada farklı sıcaklık değerleri veriyorsa sorunun kaynağını kasadan farklı yerde aramamak gerek. Başka mantıklı açıklama göremiyorum.

Kartın alanı sınırlı olabilir, hava alamıyor olabilir, kasada doğuştan hava akışı problemi olabilir -emin olmadığım için net bilgi veremiyorum. kasanın incelemelerine bakmadım- en tutarlı cevaplar bunlar. Yoksa kart canlı değil ki kasa seçecek.
İşin içine hava soğutma girince kartın sıcaklıkları yükselebilir, normal bir durum. Ayrıca MasterCase Pro 5 ile gelen stok fanları kullanıyorsanız ivedilikle değiştirmenizi tavsiye ederim. Kasa eski bir kasa ve zamanından hatırladığım kadarıyla içerisindeki fanlar çok iyi değildi.

Hava soğutma kullanıp üste egzoz fan konumlandırmamak bu tür bir soruna yol açabilir, üste fan ekleyin. Gerekirse tüm fanları aynı model fanlarla değiştirin.
En kısa zamanda arkadaşımın fanlarını kendi kasama takacağım hem de arkadaşımın kasasında GPU'yu test edeceğim.

Hocam mümkünse CFM yüksek 2 fanı ön kısma geçirin. Ön kısımdan çıkan stok fanları da tepeye taşımanızı öneririm.

Şahsen 50 CFM ve üzeri fan öneririm. Elinizde varsa dediğiniz gibi bir deneyin. İşe yaradığını görürseniz komple fanları yenileme yoluna gidebilirsiniz. Duruma göre...
Fan satın alamam ama ödünç fan alıp deneyeceğim.

Sıkıldım artık. Sorun kartta mı yoksa bende mi teyit olmuş olurum bari.

Bu arada kasamın modelini vermemekte ısrarcı olduğumun ve hata ettiğimin farkındayım, normalde olsa zaten belirtirim. Bugün yaşadığım sorundan ötürü biraz sinirliydim, sağlıklı düşünecek halde değildim. En basitinden kurallar açısından modeli vermem gerekirdi. Malum forumdaki genelde "aptal yerine konulma" anlayışı da hoş olmuyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın kasasında denedim, fanları benimkinden daha iyi üflüyordu (modelini bilmiyorum) ve ayrıyaten kendi fanımı da destek amaçlı götürdüm. Buna rağmen GPU sıcaklığı sadece 1 derece (78) düştü.

Zaten kış ayında hava 9 dereceyken GPU'nun 78 derece olması başka nasıl açıklanır fikri olan varsa memnuniyetle okurum.

Servisin sürdüğü macun iyi olmayabilir. Bakım yeni yapıldığında ısıda düşüş yaşanması gerekliydi.

Sanırım ürünün garantisinin bitmesine 6 ay veya daha az var. Elinizde düzgün bir macun varsa kendiniz uygulayarak deneyin derim. Tabii garanti sizin için önemliyse bu sefer kendi aldığınız termal macunla 1 kez daha gönderin.

Kendi kartımda hangi macunu kullanırsam kullanayım ısınmanın önüne geçemedim. En sonunda sıvı metal sürdüm. Şimdi boşta 47, yük altında 78 dereceyi geçmiyor. Bu esnada fan %38'de. %50'ye kadar izin verdiğimde 70-71 derecede sabitleniyor.

Sanırım ürünün garantisinin bitmesine 6 ay veya daha az var. Elinizde düzgün bir macun varsa kendiniz uygulayarak deneyin derim. Tabii garanti sizin için önemliyse bu sefer kendi aldığınız termal macunla 1 kez daha gönderin.
Bunu denemek istemem.
Kendi kartımda hangi macunu kullanırsam kullanayım ısınmanın önüne geçemedim. En sonunda sıvı metal sürdüm. Şimdi boşta 47, yük altında 78 dereceyi geçmiyor. Bu esnada fan %38'de. %50'ye kadar izin verdiğimde 70-71 derecede sabitleniyor.
Hangi modeli kullanıyorsunuz?