Ona ragmen bu denli yüksek olmasından şüphe ettim. Acaba fanlar 20CFM falan mı diye düşündüm...
Detaylar
Kim cevapladı?Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
O riski almak istemem, termal pedler yerinde rahat durmayabiliyor. Hem diğer fabrikasyon macunla kullanılan ekran kartlarıyla benimki arasında bu denli sıcaklık farkının olmasının çözümü bu değildir diye düşünüyorum.Hocam ben olsam (üşenirim ama) kaliteli bir macun kullanıp macununu yenilerdim.
Olamaz, bahsettiğim gibi:
Benim kasamdan kaynaklı bir sorun olmadığını net bir şekilde bildiğime emin olabilirsiniz.
Devlet sırrı değil herhalde. Yazın, bir şeycikler olmaz.
Benim kasamın fanları da ekran kartına üflüyor, ekran kartına hava üflemeyen fan konumlandırmasına sahip kasa neredeyse yok zaten. Ama fanlarım 30 CFM ve dandik, haliyle sıcaklıklar da yüksek. Yani 'fanlarım ekran kartına üflüyor kasadan yana problemim yok' demek eksik bir değerlendirme ve doğru değil.
Kasa nedir? Sıvı soğutma mı kullanıyorsunuz yoksa hava soğutma mı? Kasada kullandığınız fanlar nedir?
Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
Cooler Master MasterCase Pro 5 kullanıyorum.
Eğer birebir aynı GPU'yu kullananlar varsa FurMark sıcaklık değerlerini paylaşabilirseniz müteşekkir olurum.
Eğer birebir aynı GPU'yu kullananlar varsa FurMark sıcaklık değerlerini paylaşabilirseniz müteşekkir olurum.
Hava soğutma var. Mini-ITX kasada bile bu sıcaklıklar yoktu bu arada ama o sistemi bulamadım şu an.Sıvı soğutma mı kullanıyorsunuz yoksa hava soğutma mı?
Stok 3 adet 140mm fanla geliyormuş. 3080 kullandığınıza göre stok halde değildir. Tepe kısma 2 tane fan takviyesi yapmışsınızdır diye umut ediyorum.
Aynı problemi ROG 3070 kartımda yaşadım, FurMark'ta resmen 91 dereceyi gözlerimle gördüm ve bir sorun var dedim önce karttan şüphelendim termal macun değişimi yaptım ama düzelmedi sonra kartı dikey kullandığımdan olabilir mi dedim kasadan şüphelenmeye başladım kasanın camını açarak test ettiğimde maksimum 73'ü gördüm anladım ki ekran kartım kasanın camına çok yakın olduğundan dolayı hava alamıyor, kartı yatay takarak çözmüş oldum, kartını dikey kullanıyorsan bundan dolayı olabilir.
Kasanın dikey ekran kartı desteği olmasına rağmen böyle bir sorun yaşanması da ayrı bir konu.
Kasam: XPG Battlecruiser.
Kasanın dikey ekran kartı desteği olmasına rağmen böyle bir sorun yaşanması da ayrı bir konu.
Kasam: XPG Battlecruiser.
Bir ekran kartı farklı kasada farklı sıcaklık değerleri veriyorsa sorunun kaynağını kasadan farklı yerde aramamak gerek. Başka mantıklı açıklama göremiyorum.
Kartın alanı sınırlı olabilir, hava alamıyor olabilir, kasada doğuştan hava akışı problemi olabilir -emin olmadığım için net bilgi veremiyorum. kasanın incelemelerine bakmadım- en tutarlı cevaplar bunlar. Yoksa kart canlı değil ki kasa seçecek.
Doge
Yetkin
- Makaleler
- 1
Onu da yapıp testlerini paylaşırım, aklımda.Tepe kısma 2 tane fan takviyesi yapmışsınızdır diye umut ediyorum.
İşin içine hava soğutma girince kartın sıcaklıkları yükselebilir, normal bir durum. Ayrıca MasterCase Pro 5 ile gelen stok fanları kullanıyorsanız ivedilikle değiştirmenizi tavsiye ederim. Kasa eski bir kasa ve zamanından hatırladığım kadarıyla içerisindeki fanlar çok iyi değildi.Cooler Master MasterCase Pro 5 kullanıyorum.
Hava soğutma var. Mini-ITX kasada bile bu sıcaklıklar yoktu bu arada ama o sistemi bulamadım şu an.
Hava soğutma kullanıp üste egzoz fan konumlandırmamak bu tür bir soruna yol açabilir, üste fan ekleyin. Gerekirse tüm fanları aynı model fanlarla değiştirin.
Yeni konular
-
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-