Maalesef bu bilgi yanlış. PSU tarafındaki PCI-e soketleri PSU'ya özel olarak tasarlanabiliyor. Kablo %100 uyumlu değilse donanima zarar verirsiniz.

PCI-e soketleri evrenseldir. Arkadaşta 2x8 Pin'li eski model ROG STRIX 1000W modeli var. Bunun nesi yanlış?

Bende örnek ASUS TUF var sende de Sapphire Nitro Plus var RX 9070 Modeli, üstündeki portlar PCI-e 2x8 portları bunlara özel PSU üreticileri kablo mu üretecek? Böyle olsaydı bilgisayar dünyası karmakarışık olurdu.

Kablolar aynı olmayabilir örnek arkadaşımda ASUS ROG 550 Full modüler PSU ve High Power PSU (tam modellerini hatırlamıyorum) vardı ASUS'un kablosu High Power PSU'da takılamıyordu. 6750 XT önermiştim tek kablodan 2x8pin güç bağlamıştı ve sistem oyunlarda kapanıyordu. 2 kablo ile bağla demiştim ve ASUS'un kabloları olmamıştı. Uçları farklı olduğu için.

Hem bilginiz eksik, uzerine bir de gülme emojisi kullanıyorsunuz. PSU uzerindeki soketler evrensel değildir, benzer olan modeller ya da birbirine uyan pin yapıları olabilir. Bazı üreticiler, bir pin üzerinden iki kablo verip diğer pini iptal edebiliyor ya da farklı şekilde kullanabiliyor. Evrensel olan kısım, kablo ucundaki donanıma baglı soketlerdir.

Ayrıca bahsettiğiniz durum olsa Thermaltake şu uyarıyı yapma gereği duymazdı;

Screenshot_20250404_175835_Chrome.webp

ASUS Rog Strix'e uyma ihtimali var mı? Var tabii ki ama satın almadan ya da denemeden önce emin olmak iyi olur.

Son düzenleme:
Hem bilginiz eksik, üzerine bir de gülme emojisi kullanıyorsunuz. PSU uzerindeki soketler evrensel değildir, benzer olan modeller ya da birbirine uyan pin yapıları olabilir. Lakin kablo ucundaki donanıma baglı soketler evrenseldir. Ayrıca bahsettiğiniz durum olsa Thermaltake şu uyarıyı yapma gereği duymazdı;

Eki Görüntüle 137876

ASUS Rog Strix'e uyma ihtimali var mı? Var tabii ki ama satın almadan ya da denemeden önce emin olmak iyi olur.
Bilgim eksik olsaydı buraya hiç yazmazdım. 2x8 pinler evrenseldir diyorum sadece güç kaynağına özeldir diyen yazıyı atıyorsun cidden komik.

@8898, sadece "Thermaltake" guç kaynaklarina özeldir diyor. Tekrar belirtiyorum ki kullanmadan önce uyumluluğunu doğrulamak elzemdir.

Yarım, yamalak okuyup da geçmeyiniz.