• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

ASUS ROG STRIX 16 laptopun serviste bakımları yapıldıktan sonra oyunlarda kapanıyor

Kirto S

Üyecik
Merhaba, ASUS ROG Strix G16 laptopum var. Geçtiğimiz Cuma garantisi bitiyordu, ben de bu yüzden geçen hafta termal macun değişsin vb. diye servise verdim. Geçtiğimiz Perşembe cihazı tekrar teslim aldım.

Geçtiğimiz Perşembe'den bugüne kadar hiç oyun için kullanmadım ama ders çalışmak için vb. kullandım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım fakat bu sabah aldığımdan beri ilk kez oyun oynamak için açtım. Hangi oyuna girersem gireyim, oyun menüsünden sonra oyun açıldığı an bilgisayar kapanıyor. Mavi ekran veya donma da yok, sanki masaüstü bilgisayarın fişi çekilmiş gibi direkt kapanıyor.

Denediğim oyunlar: F12024, iRacing, Schedule I ve The Callisto Protocol oldu. Hepsi de daha önce sorunsuz yüksek ayarlarda 60+ FPS oynadığım oyunlardı. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir? Video de paylaşıyorum.

Sistem özellikleri:

NVIDIA® GeForce RTX™ 4060, Intel Core i7-13650HX, 16GB DDR5, 1TB PCIe Gen4 SSD, Wi-Fi 6E, Windows 11, G614JV-AS74​

Serviste kalitesiz termal macun sürülmüş ise ısınma probleminden dolayı sistem kendini kapatıyor olabilir. Ama açtığın oyun, gördüğüm kadarıyla çok da bir sistem istemiyor. Gene de ısı değerlerini kontrol etmende fayda var. Isı problemi yoksa ekran kartı sürücüsünü ve eğer varsa chipset sürücüsünü güncelle. Şimdilik bunlara bak.

Sıcaklıkları kontrol ediyorum ama ısınmadan kapanıyor. Sürücüleri de güncelledim. Serviste ekran kartına veya anakarta zarar vermiş olma ihtimalleri var mı?

Sıcaklıkları kontrol ediyorum ama ısınmadan kapanıyor. Sürücüleri de güncelledim. Serviste ekran kartına veya anakarta zarar vermiş olma ihtimalleri var mı?
Isınma gözükmese bile yanlış termal macun uygulamasından bilgisayar kendini kapatabilir. Ya sensör ısınmayı geç veya yanlış algılar veri daha gelmeden sistem kendini kapatır ya da kısa devre olur. Açıkçası sana verilen şarj adaptörü değişmemişse ve sadece temizlik bakım yapılmışsa ekstradan sorunun ramde veya güç kaynaklı olduğunu sanmıyorum .Ayriyetten ekran kartına veya anakarta zarar gelmiş olabilir tabii ama düşük ihtimal. Fanların çalışıyor, değil mi ?

Çalışıyor evet, sence tekrar servise mi yollayayım yoksa açıp kendim mi halledeyim veya bilgisayarcıya mı vereyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…