sifhulin

Çalışkan
Merhabalar,

2024'ün ağustos ayında alıdığım ASUS ROG Strix G16 (Model: G614JV) bilgisayarım son günlerde kendi kendine kapanıyor. Aşırı ısınmaya bağlı sanıyorum, yazılımsal olarak bir şey yapabilir miyim, bilmiyorum.

Sistem özelliklerim:
  • i7-13650HX
  • RTX 4060
  • 32 GB RAM
  • BIOS sürümüm galiba v331.
Garantim bu ayın 26'sında bitiyor ve bitmeden yapabileceklerim hakkında sizden destek almak istedim.

1768166037283.webp

Araştırdığım kadarıyla Kernel-Power 41 hatası, ısınma sebebiyle oluyormuş.

Kapanma öncesindeki veriler ise sanırım böyle:

1768166079031.webp

Bunlardan ayrı olarak aldığım hatalar ise bu şekilde:

1768166200719.webp

1768166246170.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Kapanma, hard shutdown şeklinde (hata vermeden aniden kapanma) olarak oluyor olarak anladım. Ancak öyle değilse farklı bir durum var.

ThrotteStop programı ile Intel Turbo Boost kapatarak ısınmanın önüne geçici geçebilirsiniz ancak cihazın bakım vakti gelmiş.

ASUS teknik servisini arayın ve ısınma kaynaklı kapandığını belirterek garanti kapsamında bakım isteyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. ASUS Teknik Servisi hizmet olarak nasıl? Daha önce hiç teknik servis deneyimim olmadı ve çevremden duyduklarım herhangi bir marka için pek iyi değildi.

Servislik bir durum, incelediğimde de aynısını söyleyebilirim.

ASUS servisinde ben 3 kez deneyim yaşadım, üçünde de mağdur edilmedim. En azından kendi deneyimim açısından çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Sadece süre konusunda resmi teknik servislerin tamamı gibi uzun bir süreye sahipti.

Çok teşekkürler bilgilendirmen için. Son olarak bir de şunu sorup konuyu kapatayım bilgisayarım her açıldığında ya da uykudan uyandırdığımda bir hışırtı sesi geliyor bir hoparlörün jakını taktığınızda geldiği gibi. Sebebi ne olabilir?

Çok teşekkürler bilgilendirmen için. Son olarak bir de şunu sorup konuyu kapatayım bilgisayarım her açıldığında ya da uykudan uyandırdığımda bir hışırtı sesi geliyor bir hoparlörün jakını taktığınızda geldiği gibi. Sebebi ne olabilir?
ASUS garantiye vermemeniz. :/

Merhaba,

2024'ün ağustos ayında alıdığım ASUS ROG STRIX G16 (model: G614jv) bilgisayarım son günlerde kendi kendine kapanıyor. Aşırı ısınmaya bağlı sanıyorum, yazılımsal olarak bir şey yapabilir miyim, bilmiyorum.

Sistem özelliklerim:
  • i7-13650hx
  • RTX 4060
  • 32 GB RAM
  • BIOS sürümüm galiba v331.
Garantim bu ayın 26'sında bitiyor ve bitmeden yapabileceklerim hakkında sizden destek almak istedim.

Eki Görüntüle 217693

Araştırdığım kadarıyla Kernel Power 41 hatası, ısınma sebebiyle oluyormuş.

Kapanma öncesindeki veriler ise sanırım böyle:

Eki Görüntüle 217694

Bunlardan ayrı olarak aldığım hatalar ise bu şekilde:

Eki Görüntüle 217696

Eki Görüntüle 217697

Hocam selam. Sorunu çözebildiniz mi?