Monitör tarafında gecikme ve hertz değerlerinin fazla abartıldığını düşünüyorum. Gecikmeyi etkileyen o kadar çok etmen var ki monitöre verilen fazladan para boşa gidiyor gibi bir şey. Mouse, internet hızı, CPU/GPU, RAM, sürücüler hepsi ayrı ayrı gecikmeye etki eden bileşenler. Onlardan tam performans almayı sağlamak öncelik olmalı.

NOT: Nebi Akgün bu konuya istinaden güzel bir video paylaşmış, izleyebilirsin. Dediklerimi detaylıca açıklıyor.

Mouse, internet hızı, CPU/GPU, RAM, sürücüler hepsi ayrı ayrı gecikmeye etki eden bileşenler. Onlardan tam performans almayı sağlamak öncelik olmalı.
Bunların hepsinin sağlandığı senaryoda da, sağlanmadığı senaryoda da monitör yenileme hızı farkı yine de önem arz ediyor. Mesajınızı anlamadım açıkçası. Ayrıca buradaki konu monitör; sistem gecikme testi veya değerlendirmesi değil.

Konuya dönersek; monitörün alınabilirliği, bünyesinde barındırdığı ELMB 2 teknolojisinin ne denli iyi çalıştığıyla doğru orantılı. Eğer iyi çalışıyorsa alınır, çalışmıyorsa sadece 610 Hz'den ibaret bir monitöre para vermek anlamsız. Yarı fiyatına 500 Hz AW2524HF'yi alır geçersin.

Bunların hepsinin sağlandığı senaryoda da, sağlanmadığı senaryoda da monitör yenileme hızı farkı yine de önem arz ediyor. Mesajınızı anlamadım açıkçası. Ayrıca buradaki konu monitör; sistem gecikme testi veya değerlendirmesi değil.

Konuya dönersek; monitörün alınabilirliği, bünyesinde barındırdığı ELMB 2 teknolojisinin ne denli iyi çalıştığıyla doğru orantılı. Eğer iyi çalışıyorsa alınır, çalışmıyorsa sadece 610 Hz'den ibaret bir monitöre para vermek anlamsız. Yarı fiyatına 500 Hz AW2524HF'yi alır geçersin.
Aynı şeyden bahsediyoruz. 610Hz'den ibaret bir monitöre para vermek anlamsız demek istiyorum. Çünkü baktığında yüksek hertz ve düşük gecikme degeri ile fiyatları şişiriyorlar. Buna istinaden 240Hz sonrası ciddi bir fark olmadığını bildigimden ve gecikme noktasında da monitöre gelene kadar diğer bileşenler kaynaklı ciddi gecikme sorunu yasanabildiginden monitöre ciddi paralar verilmesine gerek yok demeye getiriyorum. Her şeyi tam takım yapmissindir geriye bir monitör kalmış o ayrı konu, diğer türlü uçmanın anlamı yok.

@SunseTTime, yenileme hızı arttıkça MPRT değeri düşer, bu da daha az hareket bulanıklığı demek. MPRT değeri 1000 / Yenileme Hızı formülüyle ölçülür. 240 Hz bir monitör 4.16ms MPRT değerine sahipken 610 Hz bir monitör 1.63ms MPRT değerine sahip. Yani rekabetçi oyunlarda 2.5 kat daha iyi hareket bulanıklığı performansı demek, ki eğer bu bahsi geçen XG248QSG'deki ELMB 2 teknolojisi iyi çalışıyorsa hem 610 Hz deneyimi hem de 1ms'in bile altında mükemmel diyebileceğimiz hareket bulanıklığı deneyimi elde edilebilir.

@SunseTTime, yenileme hızı arttıkça MPRT değeri düşer, bu da daha az hareket bulanıklığı demek. MPRT değeri 1000 / Yenileme Hızı formülüyle ölçülür. 240 Hz bir monitör 4.16ms MPRT değerine sahipken 610 Hz bir monitör 1.63ms MPRT değerine sahip. Yani rekabetçi oyunlarda 2.5 kat daha iyi hareket bulanıklığı performansı demek, ki eğer bu bahsi geçen XG248QSG'deki ELMB 2 teknolojisi iyi çalışıyorsa hem 610 Hz deneyimi hem de 1ms'in bile altında mükemmel diyebileceğimiz hareket bulanıklığı deneyimi elde edilebilir.
MPRT olayı doğru hocam ama o farkı görebilmek için oyunların sürekli 600+ FPS vermesi lazım. 240-360 Hz sonrası fark teorikte var, pratikte çoğu insan anlamaz zaten. Kendimi bildim bileli rekabetçi oyun oynarım, hiçbir zaman böyle ince detayların oynayışımı etkilediğini düşünmedim. Hatta şöyle soyleyeyim, en son malum sorunlardan V-SYNC açık 11ms rekabetçi oyun oynamak durumunda kaldım, yine de ciddi bir sorun yaşamadım. Kaldi ki şu an 3-4ms farkından bahsediyoruz.

MPRT olayı doğru hocam ama o farkı görebilmek için oyunların sürekli 600+ FPS vermesi lazım.
610 Hz monitör ile 360 Hz monitör arasındaki fark, 360-610 FPS arasında fark edilir; 610 FPS üstünde değil. 610 FPS ve üstünü alıyorsan 610 Hz ve üzeri bir monitör alman lazım ki 610 FPS üstünü görüntüleyebilesin.
240-360 Hz sonrası fark teorikte var, pratikte çoğu insan anlamaz zaten.
Hisseden hissediyor, öznel bir yorum olduğu için bir şey diyemem.
Kendimi bildim bileli rekabetçi oyun oynarım, hiçbir zaman böyle ince detayların oynayışımı etkilediğini düşünmedim. Hatta şöyle soyleyeyim, en son malum sorunlardan V-SYNC açık 11ms rekabetçi oyun oynamak durumunda kaldım, yine de ciddi bir sorun yaşamadım. Kaldi ki şu an 3-4ms farkından bahsediyoruz.
Basit bir UFO testinde bile fark bariz, CS ve Valorant gibi oyunlarda bu fark daha bariz ortaya çıkıyor. Aşağıdaki görseli örnek olsun diye attım. Backlight Strobing, rekabetçi oyunlarda çok önemli bir detay.

1760987052342.webp