610 Hz monitör ile 360 Hz monitör arasındaki fark, 360-610 FPS arasında fark edilir; 610 FPS üstünde değil. 610 FPS ve üstünü alıyorsan 610 Hz ve üzeri bir monitör alman lazım ki 610 FPS üstünü görüntüleyebilesin.

Hisseden hissediyor, öznel bir yorum olduğu için bir şey diyemem.

Basit bir UFO testinde bile fark bariz, CS ve Valorant gibi oyunlarda bu fark daha bariz ortaya çıkıyor. Aşağıdaki görseli örnek olsun diye attım. Backlight Strobing, rekabetçi oyunlarda çok önemli bir detay.

Eki Görüntüle 194351
60Hz ile 180, 240Hz lere kafa tuttuğumuz donemler oldu. Bu detaylar biraz zengin işi. Rekabetçi oyunlar bilek ve oyun bilgisine bakar. Bunlar da tuzu biberi olur. Şahsi fikrim bu yönde. O yuzden kendimce bir sinirim var hertz olarak 240, Ms olarak ise 5Ms civarı tutabiliyorsan gerisi yeteneğe kalmış oluyor. Aksi halde en iyi oyuncular en iyi sisteme sahip kişiler olurdu ki öyle bir şey yok. Mesela kendimden örnek vereyim Zula ve Wolfteam'de rekabetci maçlarda e sporculardan fazla kill alıyordum. Bunu da monster abra a5 v13.4 1050ti 60hz bir laptop paneli ile yapıyordum. O günden bugüne 60,144,165,180,240,360hz monitorleri deneme fırsatım oldu ve 240 Hz'ye kadar tatlı bir iyileşme gözlemlerken 360'a geçişte biraz psikolojik etmenlerin baş göstermeye başladığını fark ettim. Yani bu oyle bir durum ki vuramadigin her adamda sistem kiyaslamasına gidebilir kişiler. Bu da pek mantıklı değil. Ama ben sizi anlıyorum bütçe dahili alinabilecek en iyi monitoru önermeye calisiyorsunuz ki bence de olması gereken bu sonuçta daha iyi sistem ve monitor ile kisi de iyi oynuyorsa çok daha iyi performans alinir, fakat iş bir yerden sonra fanteziye kayıyor gibi. Yani 240Hz 2-5Ms alan birisi ben adamı göremiyorum, duvar arkası geçince ölüyorum falan diyorsa bence başka şeyleri sorgulaması lazim. Kaldi ki o yukarıda bahsettiğim mouse ayarları, CPU/GPU performans ayarlari vesaire en iyi şekilde yapilmadiysa bu konuşmalar zaten hiçbir şey ifade edemez hale geliyor. Bir eşik değer var, orayi geçtikten sonra kişisel yetenek diye dusunuyorum.