ASUS ROG STRIX B550-F gamıng anakartımda yer alan Intel Ethernet Controller I225-V ile uzun süredir devam eden bir sorun yaşıyorum. PC kapandığında Intel Ethernet Controller I225-V da tamamen kapanıyor; sistem kapalıyken normalde LAN portu üzerindeki LED yanıyor. Bu durumun BIOS'taki ErP, güç durumu veya lan denetleyicisine giden bekleme gücünün kesilmesi ile ilişkili olabileceğini düşünüyorum. PC açıldığında Ethernet bağlantısı hemen devreye girmiyor, sıfırdan IP alımı yapmaya çalışıyor ve sistem sanki Ethernet kablosu sökülüp tekrar takılmış gibi davranıyor; bu sırada PC ağda görünmediği için Wake on LAN (wol) çalışmıyor ve AnyDesk gibi uygulamalarda yerel ağ taramasında listelenmiyor. BIOS tarafında wol, PCI-e / onboard lan güç ayarları ile işletim sistemi tarafında ağ bağdaştırıcısının güç tasarrufu, bilgisayar bu aygıtı kapatabilsin ve cihaz bilgisayarı uyandırsın gibi ayarlarını kontrol etmeme rağmen sorun devam ediyor. Intel'in resmi sitesinden farklı sürücü sürümlerini denememe rağmen kalıcı bir çözüm elde edemedim. Router, kablo ve ağ altyapısı test ettim; aynı ağdaki diğer cihazlarda herhangi bir problem yok. Bu nedenle sorunun hem yazılımsal hem de Intel I225-V'nin güç yönetimi davranışı veya donanımsal kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.