İyi sosyaller. Bu anakartı almayı düşünüyorum ancak yorumlarda buna denk geldim:

Screenshot_20250925_201742_Amazon Shopping.webp

Böyle bir sorun olabilir mi gerçekten?

@LH44

@Ayhan Dönmez

İlginç. Bende X870E Carbon Wi-Fi anakartı var. Hem 5 hem 2.5G portu var. 5G portu zaman zaman bahsettiğiniz problemi yapıyordu. Mesela PC'yi yeniden başlatıyorum o port çalışmıyordu. BIOS güncellemesiyle çözüldükten sonra problem kalmadı. Eğer bahsettiğiniz problem birkaç kişide oluyorsa endişe edeceğiniz bir problem olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlginç. Bende X870E Carbon Wi-Fi anakartı var. Hem 5 hem 2.5G portu var. 5G portu zaman zaman bahsettiğiniz problemi yapıyordu. Mesela PC'yi yeniden başlatıyorum o port çalışmıyordu. BIOS güncellemesiyle çözüldükten sonra problem kalmadı. Eğer bahsettiğiniz problem birkaç kişide oluyorsa endişe edeceğiniz bir problem olduğunu sanmıyorum.

Bu tür konularda fazla pimpirikliyim açıkçası. 20.000 TL anakarta verdikten sonra da sorun çıksın istemiyorum.

Reddit'te vs. 7-8 tane konu gördüm.

Ayrıca; https://techolay.net/sosyal/konu/asus-anakartimda-ethernet-isigi-yanmiyor.121808/

Yani bilemedim açıkçası. Kronik denemez aslında.

Reddit'te de 8 konu görmüş olmanız iyice aklımı karıştırdı. Başka X870E anakart modellerinde de bu tür konular var mı? Yukarıdaki arkadaş başka bir X870E'de de yaşadığını söylediği için çipsetle alakalı olup olamayacağı geldi aklıma.

Google'a Intel I226-V yazdığın an tonlarca soruna dair konu bulunuyor. Kısacası evet, bir problem var gibi duruyor ve bu problem X870A kaynaklı değil, Intel kaynaklı gibi duruyor. Intel I226-V'yi kullanan pek çok anakart var piyasada.

İşte bu daha kötü oldu 😅 I226-V kullanmayan ASUS X870 anakart var mı?

Orta seviye anakartlarin Intel yonga sevdası 😄 Eski ama 2.5G bir yonga olmasından sorun oluyor diyeceğim de X870'lerde daha çok duydum.

AMD anakartta Intel Wi-Fi ve Ethernet yongası olmamasına özen gösterin bence.

Anakart olarak X870E Edge Ti önerisi yapmış miydim sana?

Yapmıştınız ancak MSI'dan canım yandığı için bulaşmak istemediğimi söylemiştim.