Merhaba yeni sahip olduğum ASUS ROG B660-F DDR5 anakartımda i5 12400F işlemcimi overclock yapmak istedim bunu yapabilen az anakarttan birisi olduğunu biliyordum. Recep Baltaş'ın videosuna baktım yardım alabilmek adına onun kullandığı BIOS'ta Extreme Tweaker var fakat benim kullandığım BIOS AI Tweaker menüsüne sahip. Birebir aynı menülere sahip değiller, güncellemem falan mı gerekiyor? sürümü çok eski değil 2022. Çözüm bulamadım, yardımcı olabilecek varsa bekliyorum. Teşekkür ederim.
@Recep Baltaş hocam yardımcı olabilir misiniz bu konuda acaba?
Videoda da belirtildiği gibi kullandığın anakartın overclock işlemi farklı.
Makalede bulabilirsin ancak işlemden önce en son BIOS güncellemesini kurmanı tavsiye ederim;
Videoda da belirtildiği gibi kullandığın anakartın overclock işlemi farklı.
Makalede bulabilirsin ancak işlemden önce en son BIOS güncellemesini kurmanı tavsiye ederim;
Video çekilirken 1009 sürümü büyük ihtimalle betaydı ve onlarda en güncel sürüm olarak 1003 kullandılar ve bunu özellikle belirttiler. Tercih senin, en son güncelleme 2023/12/20'de gelmiş ve sürüm 3010 olmuş.
BIOS güncellemesi, overclock yaparken güncellenmesi önerilen ilk işlemdir.
Video çekilirken 1009 sürümü büyük ihtimalle betaydı ve onlarda en güncel sürüm olarak 1003 kullandılar ve bunu özellikle belirttiler. Tercih senin, en son güncelleme 2023/12/20'de gelmiş ve sürüm 3010 olmuş.
BIOS güncellemesi, overclock yaparken güncellenmesi önerilen ilk işlemdir.