kedilik

Başarılı
İşlemcim i7 13650HX ve G-helper üzerinden dengeli modda, boştayken sıcaklık genelde 54-55C civarında. Oyunlarda ise 94C'ye kadar çıkıyor. Sessiz modda oynarsam 75-80C arasında geziniyor fakat 15-20 FPS kaybı oluyor. Dengeli modda G-helper üzerinden güç sınırını 55 watt ile sınırladım ama sadece 1-2 derece oynadı. İstanbul'da yaşıyorum, havalar sıcak ve nemli bu yüzden olabilir mi sizce?

tam olarak Strix'lere hakim olmasam da ülkemizdeki artan sıcaklıklar ve Intel'in sorunu olduğunu tahmin ediyorum. G-helper üzerinden zaten Intel'ler undervoltlanmasa da birkaç çözüm önerebilirim. Her zaman termal macun değişikliği veya fan temizliği yapabilirsin. Ben direk laptop cooler kullanmasam da altına hava almasını rahatlatacak bir stant attım. G-Helper'dan ise cpu'daki pl1'i 55w'e çekip, CPU Boost'u disabled gibi bir moda çekebilirsin.

Tam olarak STRIX'lere hakim olmasam da ülkemizdeki artan sıcaklıklar ve Intel'in sorunu olduğunu tahmin ediyorum. G-helper üzerinden zaten Intel'ler undervoltlanmasa da birkaç çözüm önerebilirim. Her zaman termal macun değişikliği veya fan temizliği yapabilirsin. Ben direk laptop cooler kullanmasam da altına hava almasını rahatlatacak bir stant attım. G-helper'dan ise CPU'daki PL1'i 55W'e çekip, CPU Boost'u disabled gibi bir moda çekebilirsin.

Evet dediğiniz gibi bu işlemci zaten çok ısınıyor. Bilgisayar 3 aylık o yüzden bakım yapma gereği duymadım. Bakım yapmak istesem bile bilgisayarda sıvı metal kullandığım için servise göndermeyi düşünüyorum ayrıca G-helper'da CPU Boost dediğiniz ayarı bulamadım. Tam olarak tarif edebilir misiniz?