LowG

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirtilen laptopa sahibim. Alalı yaklaşık 2 sene oldu. Garantisi yeni bitti. Hiç arıza sorunu yaşamamıştım fakat şu an PUBG oynarken bir anda, fişten çekilmiş gibi direkt kapanıyor. Tekrar açtığımda bir arıza belirtisi, kendini yeniden başlatma ya da mavi ekran gibi bir durum olmuyor. Bazen 1 saat oynadığımda, bazense belirsiz şekilde 15 dakikada kapanıyor. Eskiden saatlerce oynasam da yapmazdı.

Bu sorunun kaynağı nedir? Aynı sorunu yaşayan birisi var mı? Bana ne önerirsiniz? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de Rog Strix G16 var ve hangi oyuna girersem en fazla 1-2 dk içinde aynı dediğin gibi, mavi ekran donma vb olmadan direkt kapanıyor. Çözüm bulabildin mi? Günlük kullanırken -excel Google vb- sorun yok. Sadece oyunda oluyor.

Bende de Rog Strix G16 var ve hangi oyuna girersem en fazla 1-2 dk içinde aynı dediğin gibi, mavi ekran donma vb olmadan direkt kapanıyor. Çözüm bulabildin mi? Günlük kullanırken -excel Google vb- sorun yok. Sadece oyunda oluyor.
Maalesef fakat G-helper uygulamasını denemeni tavsiye ederim sıcaklığı sabit tutabiliyor. Fps kaybı olsada

Asus Rog Strix G16 serisi sorunlu bir seri. Bende de i7-13650HX RTX 4060'lı modeli vardı stuttering ve dengesiz ışık sızması kaynaklı THH ile iade ettim. Yaklaşık 8-10 ay ürün bende kaldı ve en son gün paketlerken sadece masaüstünde temizlik yaptığım halde ciddi bir şekilde ısınmıştı. Soğutma sistemi hiç başarılı değil, muhtemelen yük altında daha da ısınıyor ve sisteminiz kapanıyor. G-helper ile watt sınırılaması deneyin. 55-80W aralığı yeterli gelecektir.