IceAngelTR
Çalışkan
Merhabalar,
ASUS ROG Strix G18 laptopumda oyun oynarken rastgele zamanlarda kapanma sorunu ile karşılaşıyorum.
Cihaz Özellikleri:
Yaşadığım Sorun ve Belirtiler:
Denediğim Çözümler:
Servisin sorun bulamaması ve problemin devam etmesi nedeniyle ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu konuda tecrübesi veya fikri olan var mı?
ASUS ROG Strix G18 laptopumda oyun oynarken rastgele zamanlarda kapanma sorunu ile karşılaşıyorum.
Cihaz Özellikleri:
- Model: ASUS ROG Strix G18
- Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 5080
- İşlemci: Intel Core Ultra 9 275HX
- RAM: 32 GB (Tek Slot 5600 MHz)
- Depolama: 1 TB SSD
Yaşadığım Sorun ve Belirtiler:
- Sorun sadece oyunlarda (Hogwarts Legacy, Resident Evil Village, Death Stranding, Marvel Rivals, Delta Force, CS) meydana geliyor.
- Cinebench, FurMark ve OCCT ile 15'er dakikalık stres testleri yaptım; hiçbirinde kapanma yaşanmadı.
- Kapanma öncesinde fan hızında ani yükselme veya aşırı ısınma belirtisi olmuyor.
- En önemli detay: Cihaz kapandıktan sonra tekrar açmak istediğimde klavye ışıkları yanıyor ancak ASUS logosunda (açılış ekranında) takılı kalıyor. Bazen BIOS'a giriyor, bazen girmiyor. Güç düğmesine 30 saniye basılı tutmama rağmen cihazın kendine gelmesi bazen saatler, bazen 1 gün sürüyor.
Denediğim Çözümler:
- Cihazı iki kez servise gönderdim, ikisinde de "donanımsal sorun yok" denilerek geri yollandı.
- Armoury Crate yazılımını sildim.
- Tüm sürücüleri temiz kurulum (DDU dahil) ile tekrar yükledim.
- Cihazı masa üzerinde, hava akışı rahat bir şekilde kullanıyorum.
Servisin sorun bulamaması ve problemin devam etmesi nedeniyle ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Bu konuda tecrübesi veya fikri olan var mı?