CGS

Becerikli
Bilgisayarım ASUS ROG STRIX G513IE_Gs13IE gaming laptop.

Ekran kartım dahili olarak: GeForce 3050 Ti ve APU olarak: AMD Radeon Graphics.

Tüm oyunlarda FPS değerleri olması gerektiğinden daha düşük ve FPS drop sorunu yaşıyorum. Güç modu yüksek performans. Xbox Game dvr kapattım. Grafik ayarlarından ve NVIDIA denetim masası ayarlarından uygulama ayarlarına gidip oyunlar için 3050 Ti'ı seçiyorum ve tüm kalite ayarlarım da yüksek performans seçili olmasına rağmen fps drop sorunu devam ediyor.

Yaşadığım fps drop sorunum neden kaynaklanıyor olabilir? Sorunun çözümü nedir? Sarj takılı iken oynuyorum bu arada. Adaptör orjinal adaptör ve adaptörde sorun olabilir mi? Veya Nvidia denetim masasından V-sync’i devre dışı bırakmama rağmen V-sync mi aktif acaba?

@Emrecngz @VENGEANCE ANGEL @huss92 @Learnof

Bilgisayarım ASUS ROG STRIX G513IE_Gs13IE gaming laptop.

Ekran kartım dahili olarak: GeForce 3050 Ti ve APU olarak: AMD Radeon Graphics.

Tüm oyunlarda FPS değerleri olması gerektiğinden daha düşük ve FPS drop sorunu yaşıyorum. Güç modu yüksek performans. Xbox Game dvr kapattım. Grafik ayarlarından ve NVIDIA denetim masası ayarlarından uygulama ayarlarına gidip oyunlar için 3050 Ti'ı seçiyorum ve tüm kalite ayarlarım da yüksek performans seçili olmasına rağmen fps drop sorunu devam ediyor.

Yaşadığım fps drop sorunum neden kaynaklanıyor olabilir? Sorunun çözümü nedir? Sarj takılı iken oynuyorum bu arada. Adaptör orjinal adaptör ve adaptörde sorun olabilir mi? Veya Nvidia denetim masasından V-sync’i devre dışı bırakmama rağmen V-sync mi aktif acaba?

@Emrecngz @VENGEANCE ANGEL @huss92 @Learnof
Temiz bir kurulum, Windows Update üzerinden sürücü güncellemeleri, AMD Auto-Detect Installer ile çipset sürücüleri, NVIDIA'nın 566.36 sürümü sürücüsünü kurmayı deneyebilirsin.

Genelde drop işleri böyle çözülüyor, en kolay yol. Düzelmezse, başka bir şeyler yanlıştır, ona da o zaman bakarız.