Ahmetkeles

Uzman
ROG STRIX OLED XG27AQDMG Gen2 olarak da geçiyor, bu monitörün geliştirilmiş versiyonuymuş. Şu an 27 bin TL'ye bulunabiliyor. İlk kez OLED monitör alacağım. 4070 Super ekran kartım var. Sizce alınır mı? Alternatif tavsiyeleriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen ASUS ROG STRIX XG27ACDNG modelini kullanmış biri olarak, çok tavsiye edemiyorum.

Ürün güzel fakat, bariz sorunları mevcut. Benim aldığım ürün beni çok tatmin edemedi ve panel katmanı arasında "kabarcıklar" oluştu, servise gönderdim. (Profilimden inceleyebilirsin yaşadığım süreci)

Ürün hakkında hem olumlu, hem olumsuz çok fazla yorum var.

Benim önerim ASUS yerine MSI markasını tercih etmen olacak. Çünkü servis konusunda şu an ASUS geride kalıyor ve MSI bu konuda daha geniş bir yelpazeye sahip. MSI 271QRX QD-OLED X50 modelini arkadaşım kullanıyor, benimle hemen, hemen yakın tarihlerde aldı ve aynı şart, koşullarda kullanmamıza rağmen sorun yaşamadı. Özellik açısından ve panel konusunda daha iyi öyle diyebilirim(tüm inceleme ve karşılaştırmalarına baktım). Ek olarak Gen3'ü uygun fiyata tercih etmen daha iyi olacak, daha güvenilir oluyor yanma konusunda vs.

Bu arada MSI Member Center üzerinden ürünü kaydedersen, belirli Promosyon hakları kazanıyorsun. Resident Evil Requiem ve 100 dolar Steam cüzdan kodu veriliyor. Bu sayede ürün daha uyguna gelmiş oluyor, artan ücretle kendine ihtiyacın olan şeyleri alırsın.

Ek: MSI 271QR QD-OLED X50 de bakabilirsin.

@NexusDayTR aynı monitörü 2 aydır ben kullanıyorum. Bugüne kadar olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadım. Sana üretim hatası monitör gelmesi biraz da şans işi. ASUS yetkili servisin kötü olması konusunda haklısın. Kendim deneyimlemedim ama benzer şikayetleri başkalarından da duymuştum. Ürün kalite olarak bence iyi bir seviyede. Muhakkak tavsiye ettiğin MSI da iyidir. Bu sitede karşılaştırmaları mevcut. Aralarında çok da ciddi bir fark yok.
İki firmada 3. nesil QD-OLED panel kullanıyor ve yine 2 firma da 3 yıl boyunca panel garantisi veriyor. Servis sebebiyle MSI tercih edilebilir. Onların servisi tam olarak nasıl onu bilmiyorum tabii. Bu ASUS monitör de bana yanlışlıkla geldi, piyango misali.

Şahsen ASUS ROG STRIX XG27ACDNG modelini kullanmış biri olarak, çok tavsiye edemiyorum.

Ürün güzel fakat bariz sorunları mevcut. Benim aldığım ürün beni çok tatmin edemedi ve panel katmanı arasında "kabarcıklar" oluştu, servise gönderdim. (Profilimden yaşadığım süreci inceleyebilirsin.)

Ürün hakkında hem olumlu hem olumsuz çok fazla yorum var.

Benim önerim ASUS yerine MSI markasını tercih etmen olacak. Çünkü servis konusunda şu an ASUS geride kalıyor ve MSI bu konuda daha geniş bir yelpazeye sahip. MSI 271QRX QD-OLED X50 modelini arkadaşım kullanıyor, benimle hemen hemen yakın tarihlerde aldı ve aynı şart, koşullarda kullanmamıza rağmen sorun yaşamadı. Özellik açısından ve panel konusunda daha iyi, öyle diyebilirim (tüm inceleme ve karşılaştırmalarına baktım). Ek olarak Gen3'ü uygun fiyata tercih etmen daha iyi olacak, daha güvenilir oluyor yanma konusunda vs.

Bu arada MSI Member Center üzerinden ürünü kaydedersen belirli promosyon hakları kazanıyorsun. Resident Evil Requiem ve 100 dolar Steam cüzdan kodu veriliyor. Bu sayede ürün daha uyguna gelmiş oluyor, artan ücretle kendine ihtiyacın olan şeyleri alırsın.

Ek: MSI 271QR QD-OLED X50'ye de bakabilirsin.

Teşekkürler hocam, önerdikleriniz biraz pahalı ama yine de baktım, hiç fena durmuyorlar. MSI olarak bunu anca alabilirim: MSI MAG 273QP QD-OLED X24 ya da AOC'ye bakmam gerekir.

Teşekkürler hocam önerdikleriniz biraz pahalı ama yine de baktım hiç fena durmuyorlar. MSI olarak bunu anca alabilirim

MSI MAG 273QP QD-OLED X24 ya da AOC ye bakmam gerekir.​

MSI 271QRX QD-OLED X50 senin sorduğun ACDMG ürün ile aynı fiyat, 271QR modeli pahalı olan, karıştırmış olabilirsin normal olarak, çünkü isimler birbirine benziyor 😂

MSI 271QRX QD-OLED X50, senin sorduğun ACME ürün ile aynı fiyat. 271QR modeli pahalı olan, karıştırmış olabilirsin, normal olarak çünkü isimler birbirine benziyor.😂
Olabilir hocam, isimler de hep birer harf farkı falan var. Bir de bir sorum olacak: Sizce 1 ay daha bekleyip para biriktirip 4K almalı mıyım, yoksa 2K alıp geç mi dersiniz? Ekran kartım 4070 Super ama artık çok oyun oynanmıyor, daha çok dizi film.

Olabilir hocam, isimler de hep birer harf farkı falan var. Bir de bir sorum olacak: Sizce 1 ay daha bekleyip para biriktirip 4K almalı mıyım, yoksa 2K alıp geç mi dersiniz? Ekran kartım 4070 Super ama artık çok oyun oynanmıyor, daha çok dizi film.
Şahsen, 4070 Super için 2K yeterli olur her türlü.

İleride eğer ekran kartını yükseltirsen falan geçmeni öneririm. Diğer türlü ham FPS performansından pek memnun kalamayabilirsin, DLSS ve FrameG bir yerden sonra pixellenerek kendini belli ediyor çünkü, yüksek FPS'lere çıkmak istediğinde görüntüde bozulma oluyor. Yüksek Hz monitörde de düşük FPS takılmak insanı rahatsız ediyor, kısacası lose to lose olayı.

Özellikle dizi ve film için, çok bir fark görmezsin, oyunlarda fark ediyor ama diğer şeylerde çok değişkenlik görmedim. 2K ile aynı geliyor oyunlar dışında 4K performansı.

Benim kendi fikrim bu şekilde 😬