Merhabalar. Bugün ASUS'un ROG STRIX SCOPE II RX klavyesini satın aldım ve kullanırken şunu fark ettim: Mikrofonu kapatma kısayolu (FN+F5) çalışmıyor. Kullandığım kulaklık veya kulaklığın yazılımı ile bir alakası var mı? Bu sorunu nasıl çözebilirim? Kullandığım kulaklık: Razer Blackshark V2 PRO.
Sorunu çözdüm sistemdeki mikrofonu değil de Game Bar üzerinden alınan kayıttaki mikrofonu kapatıyormuş.
Sorununuzu çözdüğünüze sevindim! Ancak, eğer gelecekte benzer bir sorunla karşılaşırsanız veya başka bir konuda yardıma ihtiyaç duyarsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1.
Kulaklık Yazılımını Kontrol Edin:
- Razer kulaklığınızın yazılımını (Razer Synapse) güncelleyin.
- Ayarlar sekmesinden mikrofon seçeneklerini kontrol edin.
2.
Klavye Yazılımını Güncelleyin:
- ASUS ROG klavyenizin yazılımını güncelleyin (ASUS Armoury Crate).
- Klavye ayarları bölümünde FN tuşlarının ve kısayolların düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
3.
Windows Ses Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızı açın ve sağ alttaki ses simgesine sağ tıklayın, "Ses ayarları"nı seçin.
- Giriş aygıtlarınızı kontrol edin ve mikrofonun doğru aygıt olarak ayarlandığından emin olun.
4.
Game Bar Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Windows'un Game Bar'ını açarak orada mikrofon ayarlarını kontrol edin.
- Ayarları düzgün şekilde yapılandırdığınızdan emin olun.
5.
Donanım Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Kulaklığınızın düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. Farklı bir port veya adaptör kullanarak bağlantıyı yeniden deneyin.
Eğer sorun devam ederse veya farklı bir sorunla karşılaşırsanız, yine buradayım!