Dreamshox

Üstün
Merhaba, 18 gün önce Tüketici Hakem Heyeti'nin kararı olumlu olarak kayda geçmişti; lakin karşı firmadan 15 gün içerisinde bir dava, itiraz vs. açılmadı. Buna rağmen kararın uygulanmasıyla alakalı karşı taraftan benimle iletişime geçmediler. Bu durumda icra davası açmalı mıyım, yoksa süreçte ne olduğunu bilgilendirirseniz sevinirim.

Merhaba, 18 gün önce Tüketici Hakem Heyeti'nin kararı olumlu olarak kayda geçmişti; lakin karşı firmadan 15 gün içerisinde bir dava, itiraz vs. açılmadı. Buna rağmen kararın uygulanmasıyla alakalı karşı taraftan benimle iletişime geçmediler. Bu durumda icra davası açmalı mıyım, yoksa süreçte ne olduğunu bilgilendirirseniz sevinirim.
Aynısı başıma geldi, dosya bilgileriyle beraber mail attım ve gün içinde tarafıma dönüş yapmazsanız aleyhinize icra başlatacağım dediğimde geri dönüş yaptılar ve bir kaç gün sonra ürünü tarafıma ulaştırmışlardı. İcra başvurusuna üşendiğim için mail ile sıkıştırmıştım.

Aynısı başıma geldi, dosya bilgileriyle beraber mail attım ve gün içinde tarafıma dönüş yapmazsanız aleyhinize icra başlatacağım dediğimde geri dönüş yaptılar ve birkaç gün sonra ürünü tarafıma ulaştırmışlardı. İcra başvurusuna üşendiğim için mail ile sıkıştırmıştım.

Teşekkür ederim yakın zamanda gidip icra takibi başlatacağım. O kadar sorumsuz bir firma ki bir an önce paramı alıp kurtulsam.

Teşekkür ederim yakın zamanda gidip icra takibi başlatacağım. O kadar sorumsuz bir firma ki bir an önce paramı alıp kurtulsam.
Dediğim gibi o süreç bana zor geldi, THH ile uzayan bir sürecin sonunda sorunlu bir firmayla bir de icra ile uğraşmak insanı yorar. Bu yüzden mail ile almıştım. Saçma olan bir şey de şu Tüketici Hakem Heyeti diyor ki kardeşim adama ürününü sıfırıyla değiştir diyor ama firma değiştirdi mi değiştirmedi mi kontrol etmiyor. Madem resmi bir kurum firmaya hatalı buldu ve ürünün değişmesine karar verdi bir de üzerine bu firma, resmi kurumun kararını uygulamıyorsa kes cezasını bakalım bir daha tüketiciyi mağdur edip bir de resmi kurumun kararına uymamazlık yapabiliyor mu...

Dediğim gibi o süreç bana zor geldi, THH ile uzayan bir sürecin sonunda sorunlu bir firmayla bir de icra ile uğraşmak insanı yorar. Bu yüzden mail ile almıştım. Saçma olan bir şey de şu Tüketici Hakem Heyeti diyor ki kardeşim adama ürününü sıfırıyla değiştir diyor ama firma değiştirdi mi değiştirmedi mi kontrol etmiyor. Madem resmi bir kurum firmaya hatalı buldu ve ürünün değişmesine karar verdi bir de üzerine bu firma, resmi kurumun kararını uygulamıyorsa kes cezasını bakalım bir daha tüketiciyi mağdur edip bir de resmi kurumun kararına uymamazlık yapabiliyor mu?

Dediklerinize katılıyorum. Umarım daha da mağdur olmam çünkü çok uzadı süreç, dediğiniz gibi hem maddi hem de manevi olarak yıpratıyor insanı.

Merhaba,

Öncelikle THH kararının karşı tarafınıza tebliğ edilip edilmediğini e-Devlet üzerinden öğrenemezsiniz. Siz de dahil olmak üzere tarafların karara itiraz süreleri kendilerine tebliğ edildikten sonra başlamaktadır. Bu sebeple karşı tarafa tebliğ edilip edilmediğini THH ile görüşüp öğrenebilirsiniz.

THH kararına rağmen karşı tarafınız kararın gereğini yerine getirmeyebilir. Elbette haricen karşı tarafa ulaşıp kararın gereğinin yapılmasını isteyebilirsiniz ama buna rağmen yapmayabilirler. Olması gereken şey THH kararı ile icra takibi başlatmak ve icra takibi üzerinden süreci devam ettirmek. Bu yüzden haricen ulaşıp uzlaşmakla uğraşmak yerine doğrudan icra takibi başlatmanızı tavsiye ederim.