Keşke kendiniz direkt SteelSeries'a gönderseydiniz. Ben önceki mouse'umu direkt kendilerine gönderip 2 kere değiştirmiştim.

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun.

Yanlış verilen bir bilginin de üzerini çizdim. Herhangi bir hukuki işlemde başvuru ile ilgili sistemi üzerinden seçilen durumların önemi yoktur. Önemli olan dilekçede yazan şeylerdir. Bu yüzden bir sorun yok. (@Emir 😘)

Sırayla gideyim ve önce bir şeyi düzelteyim. Bedel iadesi fatura bedeli üzerinden olur. Güncel fiyat üzerinden olmaz. Sebepsiz zenginleşme kavramı da farklı bir kavramdır ve sizin olayınızda ileri sürülmez. Yapay zeka mı kullandınız bilmiyorum ama eğer yapay zeka kullandıysanız hukuki işlemlerde yapay zekaya fazla güvenmemeye çalışın. Başvurunuzun ekinde kullandığınız Tüketici Hakem Heyeti kararı varmış sanırım ve onu emsal göstermeye çalışmışsınız. Ancak Tüketici Hakem Heyeti kararları hukuk tekniği bakımından "emsal" nitelik taşımaz. Çünkü Tüketici Hakem Heyeti bir mahkeme değildir. "Emsal" diyeceğimiz kararlar yüksek mahkeme kararlarıdır, mesela istinaf mahkemeleri, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi gibi. Tüketici Hakem Heyeti kararları mahkeme kararı olmamasının yanında bu kararlara karşı itiraz edilme ve kararları iptal ettirme yolu bulunmakta. Mesela sizin emsal diye kullandığınız o Tüketici Hakem Heyeti kararına belki de itiraz edilmiş ve iptal edilmiştir, kim bilir. Bu sebeple aklınızda olsun, hiçbir Tüketici Hakem Heyeti kararına "emsal" olarak bakmayın.

Kararı değerlendirelim. Esasen bilirkişi incelemesi elbette gerekiyor. Sonuç olarak bir iddiada bulunuyorsunuz ve bu iddiaya yönelik tespitlerin yapılması gerekiyor. Yani ürün gerçekten ayıplı mı değil mi bunun tespiti için bilirkişi incelemesi elbette gerekli. Ancak bu konuda siz de haklısınız ve karşı taraf ürünü size iade etmemiş. Yine bunun yanında karşı tarafın savunmasına baktığımda aslında ürünün ayıplı olduğunu ve THH öncesinde sizin bu konudaki başvurunuzu da aslında ikrar ediyor. THH'nin burada yapması gereken şey gerek servis raporu gerekse de savunmanın aslında bir ikrar içermesi sebebiyle sizin lehinize karar vermekti. Dolayısıyla verilen karar aslında bu yönüyle hatalı.

Motivasyonunuz varsa karara karşı itiraz edip tüketici mahkemesinde dava açabilirsiniz. Davada mahkeme ilgili servise müzekkere yazarak servis raporunu talep eder zaten.
Aydınlattığınız için sağ olun. Ama sadece emsal kararı göstererek defalarca farklı firmalardan iade aldım ve birçok arkadaşımın da iadesi almasını sağladım. Bilemiyorum artık firmalar ne düşünerek bu kararı görünce sorun çıkartmadan güncel değeri üzerinden iade onaylıyorlar. Yapay zeka hiç kullanmam, sadece Mesut Çevik'in şu videosunu referans almıştım. Zaten o da bu karardan bahsediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aydınlattığınız için saolun. Ama sadece emsal kararı gösterek defalarca farklı firmalardan iade aldım ve birçok arkadaşımında iadesi almasını sağladım. Bilemiyorum artık firmalar ne düşünerek bu kararı görünce sorun çıkartmadan iade onaylıyorlar. Yapay zeka hiç kullanmam sadece Mesut Çevik'in şu Videosunu referans almıştım. Zaten o da bu karardan bahsediyor.
Aklınızda olsun, bu bakış açısı doğru değil. Videoyu izlemedim ama videoda Mesut Çevik de bu şekilde yorumluyorsa yanlış yorumluyor o zaman. THH kararları "emsal" nitelik taşımaz. THH'ler bir mahkeme bile değil.

Sizin yaşadığınız örneklerde satıcılar muhtemelen bilgisizlik sebebiyle çekinmiş, korkmuş veya inisiyatif kullanmış olabilir. THH kararlarına güvenerek hukuki işlem başlatmayın. Genel olarak mevzuat ve Yargıtay kararları inceleyerek hukuki işlem başlatın.

Rica ederim.

Aklınızda olsun, bu bakış açısı doğru değil. Videoyu izlemedim ama videoda Mesut Çevik de bu şekilde yorumluyorsa yanlış yorumluyor o zaman. THH kararları "emsal" nitelik taşımaz. THH'ler bir mahkeme bile değil.

Sizin yaşadığınız örneklerde satıcılar muhtemelen bilgisizlik sebebiyle çekinmiş, korkmuş veya inisiyatif kullanmış olabilir. THH kararlarına güvenerek hukuki işlem başlatmayın. Genel olarak mevzuat ve Yargıtay kararları inceleyerek hukuki işlem başlatın.

Rica ederim.
Sadece İl Tüketici Hakem Heyetine itiraz etsem yeterli olur mu? Yani karşı taraf savunmasında ürünün ayıplı olduğunu ve servis raporunu göndermemelerini sebep göstersem?

Sadece İl Tüketici Hakem Heyetine itiraz etsem yeterli olur mu? Yani karşı taraf savunmasında ürünün ayıplı olduğunu ve servis raporunu göndermemelerini sebep göstersem?
THH kararlarına karşı itiraz yolu tüketici mahkemelerinde yapılıyor. Söylediğiniz gibi bir itiraz yolu yok. Zaten kararınızın en son kısmında da yazıyor bu.

THH kararlarına karşı itiraz yolu tüketici mahkemelerinde yapılıyor. Söylediğiniz gibi bir itiraz yolu yok. Zaten kararınızın en son kısmında da yazıyor bu.

İtirazda bir de gider avansını da benim ödemem gerekecek sanırım. Farklı masraflar da çıkabilir, belli mi olur adalet. :) Belki mahkeme beni haksız bulup bir de bana tazminat ödetecek. Bu ülkede her şey beklenir.

İtirazda bir de gider avansını da benim ödemem gerekecek sanırım. Farklı masraflar da çıkabilir, belli mi olur adalet. :) Belki mahkeme beni haksız bulup bir de bana tazminat ödetecek. Bu ülkede her şey beklenir.
Tüketiciler harçtan muaf olduğun için evet sadece gider avansı ödemeniz gerekiyor.

Diğer söylediğiniz riskler her davada var. :) Ayrıca kaybettiğinizde tazminat ödemeyeceksiniz. Karşı taraf kendisini avukat ile temsil ettirirse avukatlık ücreti ödersiniz.