Bakın bu durum biraz size söylenenleri veya yaşadıklarınızı tam anlayamamış olmanızdan veya muhatap olduğunuz insanların size doğru düzgün anlatamamış olmasından da kaynaklanıyor.Hocam biz şimdi bir yeri şikayet etmek istedik elimde ödeme yapmış olduğuma dair dekont, WhatsApp yazışmalarında babamın ismi soy ismi ve T.C. Kimlik numarası, mesajlaşma görüntüleri mevcut ama bunların olmasına rağmen bize red verdiler. Biz kaymakamlık binasında Tüketici Hakem Heyeti sorumlusu ile görüştüğümüz zaman fatura olması gerekiyor biz dekonta bakamıyoruz sözü söylendi.
Biz tekrar başvuru yapmadık çünkü aynı başvuruyu yaptığımızda yine red vereceklerdi hizmet aldığımız yer faturamızı bize göndermedi, biz de biraz araştırdık ve vergi dairesine gittik. Gittiğimiz vergi dairesinde alo 186 ile iletişime geçmemiz gerektiğini onlar bizim için faturayı oluşturacaklarını ve firmaya vergi cezası keseceklerini söylediler.
Ben sonraki gün 186'yı aradım banka hesabı bilgisi, kişi bilgisi ve telefon kayıtları olmasına rağmen, resmiyette kendilerinin firma ismini bilmediğimiz için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Yani lafın özü şikayeti memurun birisi yetkimiz yok diyerek reddetti diğeri firma ismini bilmemiz gerekiyor diyerek reddetti en sonunda CİMER'e tekrar başvuru yaptım ve bir daha da bakmadım şimdi bu durumda ben bulunduğum bölgedeki THH sorumluları yüzünden kısmen mağdur edilmiş olmuyor muyum?
Ek olarak CİMER kısmına bir cevap vermek istiyorum CİMER'de iki başvuru açtık defterdar tutulduğu söylendi ben internet üzerinden baktım ve internette okuduğum kadarıyla CİMER'in ceza kestiği, ücret iadesinin THH başvurularında sağlandığı belirtilmiş.
Mesela öncelikle "ret vermek" ifadesinden kastınız nedir? Muhtemelen yaptığınız başvurunuzun reddine yönelik karar verilmiş sanırım. Öncelikle bu bir karar ve kararda neden başvurunuzun reddedildiğine dair bir gerekçe yazılması zorunlu. Yani memurun size şifahen söylediği şey yerine aslında kararın gerekçesine odaklanmalısınız. Orada ne yazdığı önemli.
THH sorumluları yüzünden mağdur edilmek demeyelim, muhtemelen THH kararı yanlış bir karardır. Bunun için de kararın size tebliğinden sonra tüketici mahkemesinde THH kararının iptali için dava açma yolunuz var. Eğer süreler geçmediyse hala bu yolu deneyebilirsiniz.
CİMER'in herhangi bir ceza kesme veya buna benzer yetkileri yok. Şayet vergi dairesindeki mesele için CİMER'e başvuru yaptıysanız CİMER sadece sizin bu şikayetinizi ilgili birimlere yönlendirir (mesela vergi dairesine), o kadar. Şayet size CİMER'den ilgili firma hakkında bir vergi cezası kesildiği bilgisi geldiyse bunu yapan CİMER değil vergi dairesi. Vergi dairesi de bu konuda CİMER'le yazışma yapmış oluyor yani.
"Ücret iadesinin THH başvurularında sağlandığı belirtilmiş." cümlenizden tam olarak neyi kastettiğinizi anlayamadım. CİMER'in THH yerine geçip bir ücret iadesi kararı verme yetkisi yoktur.
Son düzenleme: