Kunget

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, internetten bir ürün sipariş verdim, 1 ay oldu gelmedi. WhatsApp destek hattından birkaç kere iletişime geçip en son "iptal edin" dedim, edilecek denmesine rağmen iptal de edilmedi. Gün içinde 3 kere yazdım, dönüş olmadı ve ne yazık ki arayarak ulaşılamıyor. Ek olarak, web sitesi üzerinde de iptal et seçeneği yok.
Konuyu tüketici hakem heyetine iletecektim fakat tebligat adresinde hem şu an ikamet ettiğim adres hem de ailemin bulunduğu adres yer alıyor. Online başvuru durumunda bu adreslere bir belge gönderimi söz konusu mudur? Ailemin bulunduğu eve bir tebligat gitmesi durumunda, olur olmadık paniğe kapılacakları için önce sizlere danışmak istedim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, internetten bir ürün sipariş verdim, 1 ay oldu gelmedi. WhatsApp destek hattından birkaç kere iletişime geçip en son "iptal edin" dedim, edilecek denmesine rağmen iptal de edilmedi. Gün içinde 3 kere yazdım, dönüş olmadı ve ne yazık ki arayarak ulaşılamıyor. Ek olarak, web sitesi üzerinde de iptal et seçeneği yok.
Konuyu tüketici hakem heyetine iletecektim fakat tebligat adresinde hem şu an ikamet ettiğim adres hem de ailemin bulunduğu adres yer alıyor. Online başvuru durumunda bu adreslere bir belge gönderimi söz konusu mudur? Ailemin bulunduğu eve bir tebligat gitmesi durumunda, olur olmadık paniğe kapılacakları için önce sizlere danışmak istedim. Desteğiniz için teşekkür ederim.

Kağıdı PTT bina içerisine bırakıyor sen erken davrandığın sürece ailenin fark etme ihtimali yok bana geldi ben tesadüfen gördüm kağıdın geldiğini. Ek bir bilgi vereyim şikayet ederken faturanı dosya kısmına ekle ben olumsuz yanıt almıştım Tüketici Hakem Heyeti'nin tüketici sorumlusu ile yüz yüze görüştükten sonra fotoğraf, video, PDF ve banka dekontuna bakamadıklarını bana söylediler. En net kanıt hizmet aldığına dair fatura.

Sonuçlandığı zaman eve kağıt gelir. Online başvuruda fiziksel belge götürmenize gerek yok.
Kağıdı PTT bina içerisine bırakıyor sen erken davrandığın sürece ailenin fark etme ihtimali yok bana geldi ben tesadüfen gördüm kağıdın geldiğini. Ek bir bilgi vereyim şikayet ederken faturanı dosya kısmına ekle ben olumsuz yanıt almıştım Tüketici Hakem Heyeti'nin tüketici sorumlusu ile yüz yüze görüştükten sonra fotoğraf, video, PDF ve banka dekontuna bakamadıklarını bana söylediler. En net kanıt hizmet aldığına dair fatura.
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Yalnızca sonuç için bir kağıt geliyor ise sorun olmayacaktır benim açımdan.
Başvuru sırasında, siparişin ekran görüntüsü ve whatsapp üzerinden yapmış olduğum yazışmaları eklemeyi planlıyorum.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Yalnızca sonuç için bir kağıt geliyor ise sorun olmayacaktır benim açımdan.
Başvuru sırasında, siparişin ekran görüntüsü ve WhatsApp üzerinden yapmış olduğum yazışmaları eklemeyi planlıyorum.

Tüketici Hakem Heyeti'nin ekran fotoğrafına ve yazışmalara bakma gibi bir yetkisi yok aynısını ben yaptım red verildi.
Faturayı indirip PDF olarak yükleyin.

Tüketici Hakem Heyeti'nin ekran fotoğrafına ve yazışmalara bakma gibi bir yetkisi yok aynısını ben yaptım red verildi.
Faturayı indirip PDF olarak yükleyin.

Delil olarak sayılıyor o konuşmalar. Satıcı veya artık neresi ise sadece WhatsApp üzerinden müşteri desteği sağlıyorsa incelenir.

Delil olarak sayılıyor o konuşmalar. Satıcı veya artık neresi ise sadece WhatsApp üzerinden müşteri desteği sağlıyorsa incelenir.

Hocam ben görüştüğüm zaman; dekont, ekran görüntüsü, video vb. belgeleri açmaya yetkilerinin olmadığını söylemişlerdi.
Benim bildiğim kadarıyla video ve görseller CİMER tarafından incelenebiliyor ama onda da ücret iadesi yapılmıyor firmaya ceza kesiliyor.

Merhaba,

THH başvurusunda bulunduğunuzda size gelebilecek tebligatlar muhtemel olarak olayın şartlarına göre bilirkişi raporu ve karardır. Bunlar tebliğ edilmek zorunda zaten. Ailenizden çekiniyorsanız adres olarak kendi ikamet ettiğiniz adresi seçin o halde. Buna rağmen diğer adrese tebligat gitmeyecektir, gitmemesi gerekiyor. Tebligatlar sizin bildirdiğiniz adres üzerinden yapılır.

Hocam ben görüştüğüm zaman; dekont, ekran görüntüsü, video vb. belgeleri açmaya yetkilerinin olmadığını söylemişlerdi.
Benim bildiğim kadarıyla video ve görseller CİMER tarafından incelenebiliyor ama onda da ücret iadesi yapılmıyor firmaya ceza kesiliyor.
Bu yanlış bilgi maalesef. Kastettiğiniz şey sistemsel bir aksaklık kaynaklı JPG ve türevi dosya formatlarının açılmayışı ise ona bir şey diyemem ama "yetkisi yok" gibi bir durum söz konusu değil. THH delil olarak sunduğunuz her şeyi değerlendirir. Olayın şartlarına göre her türlü ekran görüntüsü, dekont vs. gibi delilleri değerlendirmek zorunda.

CİMER konusundaki yorumunuz da maalesef yanlış bilgi.

Merhaba,

THH başvurusunda bulunduğunuzda size gelebilecek tebligatlar muhtemel olarak olayın şartlarına görebilirkişi raporu ve karardır. Bunlar tebliğ edilmek zorunda zaten. Ailenizden çekiniyorsanız adres olarak kendi ikamet ettiğiniz adresi seçin o halde. Buna rağmen diğer adrese tebligat gitmeyecektir, gitmemesi gerekiyor. Tebligatlar sizin bildirdiğiniz adres üzerinden yapılır.

Bu yanlış bilgi maalesef. Kastettiğiniz şey sistemsel bir aksaklık kaynaklı JPG ve türevi dosya formatlarının açılmayışı ise ona bir şey diyemem ama "yetkisi yok" gibi bir durum söz konusu değil. THH delil olarak sunduğunuz her şeyi değerlendirir. Olayın şartlarına göre her türlü ekran görüntüsü, dekont vs. gibi delilleri değerlendirmek zorunda.

CİMER konusundaki yorumunuz da maalesef yanlış bilgi.

Hocam biz şimdi bir yeri şikayet etmek istedik elimde ödeme yapmış olduğuma dair dekont, WhatsApp yazışmalarında babamın ismi soy ismi ve T.C. Kimlik numarası, mesajlaşma görüntüleri mevcut ama bunların olmasına rağmen bize red verdiler. Biz kaymakamlık binasında Tüketici Hakem Heyeti sorumlusu ile görüştüğümüz zaman fatura olması gerekiyor biz dekonta bakamıyoruz sözü söylendi.
Biz tekrar başvuru yapmadık çünkü aynı başvuruyu yaptığımızda yine red vereceklerdi hizmet aldığımız yer faturamızı bize göndermedi, biz de biraz araştırdık ve vergi dairesine gittik. Gittiğimiz vergi dairesinde alo 186 ile iletişime geçmemiz gerektiğini onlar bizim için faturayı oluşturacaklarını ve firmaya vergi cezası keseceklerini söylediler.
Ben sonraki gün 186'yı aradım banka hesabı bilgisi, kişi bilgisi ve telefon kayıtları olmasına rağmen, resmiyette kendilerinin firma ismini bilmediğimiz için yardımcı olamayacaklarını söylediler. Yani lafın özü şikayeti memurun birisi yetkimiz yok diyerek reddetti diğeri firma ismini bilmemiz gerekiyor diyerek reddetti en sonunda CİMER'e tekrar başvuru yaptım ve bir daha da bakmadım şimdi bu durumda ben bulunduğum bölgedeki THH sorumluları yüzünden kısmen mağdur edilmiş olmuyor muyum?
Ek olarak CİMER kısmına bir cevap vermek istiyorum CİMER'de iki başvuru açtık defterdar tutulduğu söylendi ben internet üzerinden baktım ve internette okuduğum kadarıyla CİMER'in ceza kestiği, ücret iadesinin THH başvurularında sağlandığı belirtilmiş.