Talyda

Çalışkan
Yer
Hatay
Herkese merhaba,

Geçen yıl aldığım, Mart 2026 tarihinde garantiye gönderdiğim RTX 4070 Super ekran kartım için firma, bilgim ve rızam dışında tek taraflı olarak ücret iadesi yapmıştı. Ben de kabul etmeyip THH'ye başvurarak ürünün yenisiyle/ayıpsız misliyle değiştirilmesini talep ettim. (Firma 2 yıl birebir değişim garantisi veriyordu.)

Bugün dosyam sonuçlandı ve Tüketici Hakem Heyeti lehime karar vererek şikayetimin kabulüne ve malın yenisiyle/ayıpsız misliyle değiştirilmesine hükmetti. (Firma savunma dahi vermemişti.)

Şimdi süreci tam oturtamadığım için sizlere birkaç soru sormak istiyorum:

1. Şu an e-Devlet / UETS üzerinden kontrol ettim, henüz tarafıma düşen bir tebligat görünmüyor. Karar tutanağında tarih 31/07/2026 yazıyor, tebligatın sisteme düşmesini beklemeli miyim, yoksa yapmam gereken ekstra bir şey var mı?
  2. Tebligat karşı tarafa ulaştıktan sonra başlayan 2 haftalık itiraz süreci nasıl işliyor?
  3. Firma bana önceden kendi kendine para iadesi yapmıştı (hesapta duruyor). Heyet kararında değişim dediği için bu parayı onlara geri göndermem gerekiyor mu, yoksa kartı alırken bir sıkıntı yaşar mıyım?