NexusDayTR
Çalışkan
Konuyla ilgili bana kalırsa, ChatGPT üzerinden ya da Gemini üzerinden durumu anlatarak yasal olarak neler yapabileceğini sor.Sorma hacı ya nereye başvurabileceğimi dahi bilmiyorum. Adamlara yeni panelde sorun var dedim 1 tane ölü piksel olduğundan onarım talebimi reddettiler. Olan sorunu bile anlamıyorlar bir panel olduğu yerde dururken basıl ölü piksel çıkartabilir 0 olarak takıldığı söylenen 21 günlük panel ya. İnsanları parasıyla rezil ediyorlar.
Belirtmemişim ama bende de PG27AQN var OLED bile değil ne bu katı saçma kurallar.
Tüketici olarak eğer sorunun çözülmüyor ve sorun çıkarılıyorsa misli olarak hak kazanıyorsun otomatikmen.
Süreç biraz uzun sürer ama yeni ürün ile değişim ya da güncel fiyattan (fatura fiyatı dışında) iade talep edip alırsın.
Önce tekrar Asus'a mail at ve kendilerini ara elinde kanıt olsun. Bu konu hakkında destek olmalarını iste ve sorunun devam ettiğini ilet. Destek olmazlarsa misli değişim ya da para iadesi kabul etmezlerse, dediğim gibi yapar kurtulursun. Çünkü yarın birgün ne olacağı ya da ne gibi sorun yaşatacağı belli değil ürünün. Hele ki garantisi biter ücretli onarım vs yaptırmayı düşünürsen erir gidersin. Ufak tefek şikayetleri incelersen demek istediğimi anlarsın.
Ben şu anda hem TR tarafına, hem Global tarafa gerekli mailleri attım ve MH numarasını arayarak kayıt oluşturdum. Ürün yolda ve servise ulaşmasını bekliyorum. Çünkü servis sürecinde sorun yaratırlarsa ne olacağı belli değil, kendimi garanti altına almış oldum. Göndermeden önce görsel, video ve güvenlik kamerası gibi bir sürü önlemi aldım. Bu konuda hangi marka olursa olsun bizim memlekette, bazı şeyleri suistimal etmeyi seviyoruz. Tamamen bazı insanlar meslek etiğini önemsemiyor ve çakır keyfine göre işlem yapıyor. Bir de her şeyi senin takip etmeni bekliyorlar, aslında tüketici olarak onlar sana muhtaç ama Global tarafa istinaden her şeyi Türko takip etmek zorunda maalesef
Son düzenleyen: Moderatör: