abstractmrcy

Çalışkan
Merhaba, yeni bir OLED monitör alacağım ancak bu iki model arasında kaldım. 500 Hz olan Samsung 3000 lira daha pahalı ve aradaki farka değiyor; ancak ben hikayeli oyunlar da oynuyorum ve glossy panelin parlaması daha çok hoşuma gidiyor. Hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.

500 Hz yenileme hızı, tamamen CS2 veya Valorant gibi rekabetçi e-spor oyunları için tasarlanmış sizin kullanım senaryonuza uymayan bir tercih olarak kalıyor. Glossy ekranın hissiyatı hikayeli oyunlar için tercih sebebidir. İhtiyacınız olan daha hızlı değil siyahı daha derin hissedebileceğiniz, kaplaması daha berrak bir paneldir. Asus hem 3000 TL daha ucuz hem de sinematik deneyim ve donanım dayanıklılığı açısından fiziksel olarak daha iyi bir tercih bana kalırsa.

500 Hz yenileme hızı, tamamen CS2 veya Valorant gibi rekabetçi e-spor oyunları için tasarlanmış sizin kullanım senaryonuza uymayan bir tercih olarak kalıyor. Glossy ekranın hissiyatı hikayeli oyunlar için tercih sebebidir. İhtiyacınız olan daha hızlı değil siyahı daha derin hissedebileceğiniz, kaplaması daha berrak bir paneldir. Asus hem 3000 TL daha ucuz hem de sinematik deneyim ve donanım dayanıklılığı açısından fiziksel olarak daha iyi bir tercih bana kalırsa.
Anladım hocam osd tasarım vs. konularda hangisi daha başırılı ayrıca gray banding sorunu var diye duydum.

Merhaba, yeni bir OLED monitör alacağım ancak bu iki model arasında kaldım. 500 Hz olan Samsung 3000 lira daha pahalı ve aradaki farka değiyor; ancak ben hikayeli oyunlar da oynuyorum ve glossy panelin parlaması daha çok hoşuma gidiyor. Hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.

Tandem WOLED panellerde OLED grey banding durumu sık rastlanan bir sorun, ne yazık ki. Biraz da şans işi bu OLED monitör işi. Gidip dükkandan görüp alacaksanız, firmaya belirtin, kontrol etmek istiyorum diye. Ben gaming gen mağazasından aldım XG27ACDNG OLED monitörümü ve rica ettim, kontrol ettik, aldım. Hatta IPS Dell marka monitörde aldım oradan, onu da ışık sızması var mı diye kontrol ettim, aldım.
Sağ olsunlar yardımcı olmuşlardı mağazada ama üzerinden 1-2 yıl geçti. Halen o şekilde satış yaparlar mı, bilemiyorum.

Hatta bu modelin birebir aynısını burada bir arkadaş ile tartışıp aldık, ekranda çizgi geçiyor dedi, tam anlamadığımız şekilde. O yüzden iade etti.
Yazılım olarak Asus en iyisi, pixel temizleme vs., panelleri de 3. nesil olan yani benim aldığım modeli Samsung yapıyor. Senin belirttiğin WOLED Tandem olan modeli de LG yapıyor Asus'ta. Panel kalitesi konusunda sorun yaşamazsın ama, sorunsuz olanı bulman lazım. Tekrar dediğim gibi marka fark etmiyor OLED'lerde; onda pixel yanığı olmuyor, bunda grey banding yok diyemez kimse. İçeriği iyi olan, özellikleri iyi olan, hatta teknik servisi iyi olan firmayı seçip ondan ürünü alacaksın. Tabii dikkat edeceksin alırken de şahsen bu tarz ürünlerin TR'deki kargo firmaları ile satın alınmasını tercih etmem.
Senin seçmen gereken model attığın tarz model, ben de XG27ACDNG aldım 1 yıldır kullanıyorum, hem oyunlarda hem de film dizilerde mükemmel renklere sahip.
WOLED'lerde pixel yanma riski benim modelime göre %50-60 daha düşük, bunu da belirteyim, bir üst seviye çünkü o TANDEM modeli.

Dikkat et, iyice didik didik et alırken monitörü, sonra üzülme, uğraşma.
Sana bir de video atayım Recep kardeşimizin iyice izle :)

İlk attığım Tandem WOLED senin yazdığın modelin benzeri.

Bu da bendeki ürünün neredeyse aynısı 3. nesil QD OLED

Son düzenleme:
bileceğiniz, kaplaması daha berrak bir paneldir. Asus hem 3000 TL daha ucuz hem

Anladım hocam osd tasarım vs. konularda hangisi daha başırılı ayrıca gray banding sorunu var diye duydum.
Yukarıda arkadaşımız gayet güzel açıklamış hocam, düzgün bir kalite kontrol yaparak Hiperstoreden de alabilirsiniz. Grey banding çok abartı olmadıkça genelde hepsinde var zaten aşırı temizi pek yok bunların :)