Şöyle monitörü ben kendime almayacağım bir ablama alacağız Almanya'da kendisi CS FACEIT falan oynuyor yani çoğunlukla hatta hep FPS oyunları oynadığını söylüyor bunu düşünerekten. Siz bu 3 monitörden hangisini tercih etmemizi önerirdiniz?

OLED 2K 480Hz olan güzel geliyor kulağa ama yanma problemi var OLED'lerde.
Nano IPS 4K 480Hz renk kontrast oranı falan derken önere çıkıyor.
MSI ise 4K 320Hz mini-LED ile öne çıkıyor kararsız kaldık bu 3 monitör arasında.

Nano IPS neymiş ya vazgeçiremedik. :D çöp monitör nano IPS.

IPS kardeşim bu, iyi ki arka aydınlatmayı iyileştirmiş nano diye sürmüş piyasaya milleti keriz zannediyor LG. IPS'ten bir farkı yok bu çöp teknolojinin. VA kadar bile kontrast oranına sahip değil. Mini LED VA'yı kontrast oranında geçiyor, hala biz IPS panelden farkı olmayan 1700:1 kontrast oranı sunan bir monitörü konuşuyoruz. Bu kadar iyiyse al kendin gör yani. Of şu pazarlama durumları yok mu? Her monitöre 0.5ms, Rapid IPS, nano IPS, HDR vs etiket basıyorlar millet süper zannediyor. Ben niye seni ikna etmekle uğraşıyorum ki benim cebimden çıkmayacak bu para. Yardımcı oluyoruz keşke dinlesen...

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 15.12.27.31.webp

Normal IPS monitör 1200:1-1500:1 görebiliyor. Bu dandik monitörler 2000:1 bile geçemiyor, buna rağmen 25k gibi uçuk fiyatlar isteniyor. Mini led ise 7000:1-10000:1 gibi yüksek değerleri görebiliyor. Yani ben sana 4 kat daha yüksek kontrast oranına, çok daha yüksek renk gamutuna sahip bir monitör öneriyorum. Boşuna paranı çar çur etme diye uğraşıyorum. Çok üstün bir teknolojiymiş gibi tanıtıyorlar ben aradaki farka değecek bir şey göremiyorum. Videoyu da izlemeni öneririm.

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 15.22.12.80.webp

Profesyonel incelemeciler bile LG için Fake HDR diyor, bir de Xiaomi'ye bakın gerçek HDR deneyimi sunuyor.

Desktop Screenshot 2025.12.22 - 15.28.02.91.webp
Desktop Screenshot 2025.12.22 - 15.28.22.78.webp

Son düzenleme:
Nano IPS neymiş ya vazgeçiremedik. :D çöp monitör nano IPS.

IPS kardeşim bu, iyi ki arka aydınlatmayı iyileştirmiş nano diye sürmüş piyasaya milleti keriz zannediyor LG. IPS'ten bir farkı yok bu çöp teknolojinin. VA kadar bile kontrast oranına sahip değil. Mini LED VA'yı kontrast oranında geçiyor, hala biz IPS panelden farkı olmayan 1700:1 kontrast oranı sunan bir monitörü konuşuyoruz. Bu kadar iyiyse al kendin gör yani. Of şu pazarlama durumları yok mu? Her monitöre 0.5ms, Rapid IPS, nano IPS, HDR vs etiket basıyorlar millet süper zannediyor. Ben niye seni ikna etmekle uğraşıyorum ki benim cebimden çıkmayacak bu para. Yardımcı oluyoruz keşke dinlesen...

Eki Görüntüle 212469

Normal IPS monitör 1200:1-1500:1 görebiliyor. Bu dandik monitörler 2000:1 bile geçemiyor, buna rağmen 25k gibi uçuk fiyatlar isteniyor. Mini LED ise 7000:1-10000:1 gibi yüksek değerleri görebiliyor. Yani ben sana 4 kat daha yüksek kontrast oranına, çok daha yüksek renk gamutuna sahip bir monitör öneriyorum. Boşuna paranı çar çur etme diye uğraşıyorum. Çok üstün bir teknolojiymiş gibi tanıtıyorlar ben aradaki farka değecek bir şey göremiyorum. Videoyu da izlemeni öneririm.

Eki Görüntüle 212471

Profesyonel incelemeciler bile LG için fake HDR diyor, bir de Xiaomi'ye bakın gerçek HDR deneyimi sunuyor.

Eki Görüntüle 212472Eki Görüntüle 212473

Hocam yardımlar için teşekkür ederim ancak niye kızıyorsunuz ki ben onu anlamadım ben kendime alacak olsam MSI seçerim şu anki monitörüm 240Hz AOC 320Hz bana fazlasıyla yeterdi. MSI ve LG'nin nano IPS monitörü de aynı fiyat olduğu ancak Hz'si yüksek olduğu için yine de sorayım dedim sonuçta sadece FPS oyunları oynayan birisi için alınacak bu monitör nano IPS iyi midir değil midir vs bilmediğim için bilen birine sorayım dedim çünkü adınızda da oyun işlemcisi göründüğü gibi oyun oynayan birisiniz diye düşünerekten Hz'ye mi yatırım yapmak mantıklı panele mi diye sormak istedim hepsi bu bunalttım sanırım kusura bakmayın tekrardan yardımlar için teşekkürler.

Hocam yardımlar için teşekkür ederim ancak niye kızıyorsunuz ki ben onu anlamadım ben kendime alacak olsam MSI seçerim şu anki monitörüm 240Hz AOC 320Hz bana fazlasıyla yeterdi. MSI ve LG'nin nano IPS monitörü de aynı fiyat olduğu ancak Hz'si yüksek olduğu için yine de sorayım dedim sonuçta sadece FPS oyunları oynayan birisi için alınacak bu monitör nano IPS iyi midir değil midir vs bilmediğim için bilen birine sorayım dedim çünkü adınızda da oyun işlemcisi göründüğü gibi oyun oynayan birisiniz diye düşünerekten Hz'ye mi yatırım yapmak mantıklı panele mi diye sormak istedim hepsi bu bunalttım sanırım kusura bakmayın tekrardan yardımlar için teşekkürler.

MSI modelindeki 1080p 320Hz modu yeterli gelecektir, e sporcu olmayacaksan fazlasıyla iyi bir değer. Zaten IPS panel 480Hz'yi karşılayacak kadar hızlı değil, bununda bir sebebi var ama açıklamak ile uğraşmak istemiyorum. Yine de LG isteniyorsa alabilirsin, ben büyük bir israf olarak görüyorum. Kızma sebebimde parayı çarçur etmeyin diye, kendim kazıklanmış gibi hissediyorum çünkü.

MSI modelindeki 1080p 320Hz modu yeterli gelecektir, e sporcu olmayacaksan fazlasıyla iyi bir değer. Zaten IPS panel 480Hz'yi karşılayacak kadar hızlı değil, bununda bir sebebi var ama açıklamak ile uğraşmak istemiyorum. Yine de LG isteniyorsa alabilirsin, ben büyük bir israf olarak görüyorum. Kızma sebebimde parayı çarçur etmeyin diye, kendim kazıklanmış gibi hissediyorum çünkü.

Dediğim gibi hocam ben de MSI alırım o ışık süzmesini yaşamamak için kendimde tek oyunculu hikayeli oyunlar oynuyorum film dizi izliyorum vs. Zaten 4K bir de üzerine ışık süzmesi olmadan mis gibi keyif alırım. Ben yine de bu 3 monitörü dediklerinizle birlikte anlatacağım kararı onlar verir. Çok teşekkürler 🍻