Şöyle monitörü ben kendime almayacağım bir ablama alacağız Almanya'da kendisi CS FACEIT falan oynuyor yani çoğunlukla hatta hep FPS oyunları oynadığını söylüyor bunu düşünerekten. Siz bu 3 monitörden hangisini tercih etmemizi önerirdiniz?
OLED 2K 480Hz olan güzel geliyor kulağa ama yanma problemi var OLED'lerde.
Nano IPS 4K 480Hz renk kontrast oranı falan derken önere çıkıyor.
MSI ise 4K 320Hz mini-LED ile öne çıkıyor kararsız kaldık bu 3 monitör arasında.
Nano IPS neymiş ya vazgeçiremedik.
IPS kardeşim bu, iyi ki arka aydınlatmayı iyileştirmiş nano diye sürmüş piyasaya milleti keriz zannediyor LG. IPS'ten bir farkı yok bu çöp teknolojinin. VA kadar bile kontrast oranına sahip değil. Mini LED VA'yı kontrast oranında geçiyor, hala biz IPS panelden farkı olmayan 1700:1 kontrast oranı sunan bir monitörü konuşuyoruz. Bu kadar iyiyse al kendin gör yani. Of şu pazarlama durumları yok mu? Her monitöre 0.5ms, Rapid IPS, nano IPS, HDR vs etiket basıyorlar millet süper zannediyor. Ben niye seni ikna etmekle uğraşıyorum ki benim cebimden çıkmayacak bu para. Yardımcı oluyoruz keşke dinlesen...
Normal IPS monitör 1200:1-1500:1 görebiliyor. Bu dandik monitörler 2000:1 bile geçemiyor, buna rağmen 25k gibi uçuk fiyatlar isteniyor. Mini led ise 7000:1-10000:1 gibi yüksek değerleri görebiliyor. Yani ben sana 4 kat daha yüksek kontrast oranına, çok daha yüksek renk gamutuna sahip bir monitör öneriyorum. Boşuna paranı çar çur etme diye uğraşıyorum. Çok üstün bir teknolojiymiş gibi tanıtıyorlar ben aradaki farka değecek bir şey göremiyorum. Videoyu da izlemeni öneririm.
Profesyonel incelemeciler bile LG için Fake HDR diyor, bir de Xiaomi'ye bakın gerçek HDR deneyimi sunuyor.
Son düzenleme: