Saat sıfırlamama aynen bence de saçma ama bir zararı olmayacağı için çok önemsemedim şahsen. Hatta bizzat Asus merkezi ile başka bir konu ile ilgili görüşürken bunu da sormuştum, yazılım olarak güncellemelerimizi takip edin ve bize videolu bir mesaj atarsanız kontrol sağlanır, ona göre güncelleme ile düzeltilebilir demişlerdi.
Asus'da eskiden zorunlu temizleme vardı ama çok şikayet geldiği için zorunlu temizliği kaldırıp süreyi kıstılar, 12 saatten 8 saate indirdiler ve ekrana görsel çıkıyor, yapmak istiyorsan yapıyorsun, çünkü diğer pixel koruyucu özellikleri de artırıldığı için illa temizleyeceksin demiyor. Monitörü kapatınca da o yüzden temizleme yapıyor bence ama sürenin sıfırlanması gerekir bence de.
Pixel ömrü açısından hiçbir zararı yok, ben de 8 saatte bir temizlik yaptırıyorum, bazen temizledikten sonra kapatıyorum, gizli pixel temizlemeyi yapıyor, açtığımda dediğiniz gibi süre sıfırlanmadan devam ediyor. Ama çok önemsemedim ben, analog ile okeylemiyorum, temizlemeyi bir sonraki 8 saati bekliyorum şahsen. Üstte arkadaşa da yazdığım gibi Asus bu tarz şeyleri görsel ve videolu olarak bize atın, biz bir sorun vs. görürsek yazılım yolu ile düzeltiyoruz dediler. İstersen Asus'un sitesinden mail ile ilet kendilerine, bakalım onlar sana ne diyecek. Ben ilettim ama süre sıfırlanmama olayını söylememiştim şahsen.
Ama pixel panel ömrü açısından hiçbir sıkıntı yok, için rahat olsun.
Eki Görüntüle 262223