ASUS ROG Zephyrus G14 GA402XV laptopa GA402XY modelinin ekranı takılabilir mi?

jonesknow

Uzman
Cihaz
ASUS ROG Zephyrus G14 GA402XV
Selamlar. Ben de 2023 model ASUS ROG Zephyrus G14 GA402XV model dizüstü bilgisayar var. Ekranımda siyah sahnelerde belli olan klavye lekesi diyebileceğim, çıkmayan izler var. Ekranı değiştirmek gibi bir düşüncem %50 olarak var, fiyatı bana manasız geliyor ama (işçilik hariç 9-10 bin lira civarları) merak ettiğim bir konu var. Benim bilgisayarımın GA402XY modeli, 4060 ekran kartı yerine 4090 ekran kartı ve 165 Hz IPS ekran yerine de 240 Hz mini LED ekran ile geliyor. İnternette kendi modelimin ekranından ararken, XY modelinin ekranını da gördüm ve pin girişleri (40 pin) aynı olduğu için, uyumlu olabilir mi acaba diye düşündüm. Sonuçta aslında anakart, kasa vesaire her şey aynı ama aklıma takılan iki husus var. Birincisi ekranın çekeceği enerji farkı var mıdır? İkincisi ise 4060 ekran kartı, 240 Hz'yi desteklemeyebilir mi? Sizin düşünceleriniz nelerdir? Bu konuda teknik bilgisi, deneyimi olan var mıdır? Maddi olarak mantıklı veya mantıksız sormuyorum, işin teori kısmındayım.

Yani teorik olarak bence çalışır. Çekeceği enerji, soket ve kasa uyumluluğu gibi şeyler aynı ise çalışması lazım. Hatta örnek olarak IPS panelden OLED panele geçiş bile yapılabilir bu durumda. Ama bence bu yüzden ekranı heba etmeye değmez, Klavye lekesinin nasıl temizleneceği hakkında bir araştırma yapın. Tabi bunu temizlerken ekranı bozmak gibi bir kötü ihtimalde var ona da dikkat edilmesi lazım.

Ekran değiştirebilirsiniz fakat orijinal ekran LCD olduğu için mini LED de LCD gibi davranabilir. 40 pin olsa bile her pinin aynı olup olmadığına da bakmak gerekir.

Ekran değiştirebilirsiniz fakat orijinal ekran LCD olduğu için mini LED de LCD gibi davranabilir. 40 pin olsa bile her pinin aynı olup olmadığına da bakmak gerekir.
LCD nasıl mini LED gibi davranabilir anlayamadım açıkçası?

Dediğim gibi, ben işin maddiyat bakılmaksızın uygulanabilirlik kısmındayım.

LCD nasıl mini LED gibi davranabilir anlayamadım açıkçası?

Dediğim gibi, ben işin maddiyat bakılmaksızın uygulanabilirlik kısmındayım.

Mini LED, normal arka aydınlatma gibi davranabilir. Ekranı yöneten kart normal LCD kartı olacağı için muhtemelen karartma bölgelerini kontrol etmeyecektir. Ederse ne mutlu sana. Deneyip görmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…