Monstrum989

Uzman
İyi akşamlar. 3 senedir termal bakımını yapmadığım ASUS ROG Zephyrus G14 2021 model laptopum var. RAM için açtığımda fotoğrafınıda çekmiştim merak edenler için.

ASUS yetkili servisinde 2-3K civarı, YouTube'dan izlediğim bir teknik servisten 1.800 TL fiyat aldım. Termal bakımını kendi yapan arkadaşım benim yapmamın daha ucuz maliyetli olacağını söyledi. Çekincem CPU'mun sıvı metal olmasıydı. Onada izopropil alkolla iyi bir temizlendeyip sıvı metal sonra PTM 7950 ile bakımını yapmamı önerdi.

Şu an sepetimde olan ürünler şunlar:

Termal macun ve padlerde tecrübem olmadığında fikir almak istedim.

IMG20251208152318.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
PTM 7950 8.5w/mk. eğer bütçeniz varsa, öneririm. https://www.trendyol.com/pullsar/ic...karbon-fiber-thermal-termal-macun-p-852251291 40w/mk olması ısı iletkenliği açısından çok büyük bir artı. Cihazınızda G14 kasa, küçük olduğundan soğutma konusunda epey fark yaratacaktır.

Onun dışında, bakımlarını yapmakta zor bir iş yok. Önce bataryanın kablosunu sökeceksiniz, sonra blokları, sonra da fanları. Toz bakımlarını yapıp faz değişenli padi uyguladıktan sonra işlemi geriye saracaksınız. Bakımı bu kadar basit laptopların.

PTM 7950 8.5w/mk. eğer bütçeniz varsa, öneririm. https://www.trendyol.com/pullsar/ic...karbon-fiber-thermal-termal-macun-p-852251291 40w/mk olması ısı iletkenliği açısından çok büyük bir artı. Cihazınızda G14 kasa, küçük olduğundan soğutma konusunda epey fark yaratacaktır.

Onun dışında, bakımlarını yapmakta zor bir iş yok. Önce bataryanın kablosunu sökeceksiniz, sonra blokları, sonra da fanları. Toz bakımlarını yapıp faz değişenli padi uyguladıktan sonra işlemi geriye saracaksınız. Bakımı bu kadar basit laptopların.

Dediğim gibi tek çekincem sıvı metal olması. Ayrıca sadece CPU için sanırım bu macun. Herhangi bir boyut ibaresi bulamadım.

Hem CPU hem GPU için uygun boyutta ise bir sorun yok. Genellikle baktığımda 40x40, 80x40 gibi boyutlardaydı. Meraken soruyorum bu macunun kullanıldığı bir video var mı acaba?

Destekler merak etmeyin. Kendi cihazımda 17w/mk olan versiyonunu kullanıyorum, ben de haftaya size attığım Carbon'a geçeceğim.

Videosunu bulamadım çünkü PTM7950 kadar "overrated" bir ürün değil. İnsanlara bu padin çok büyük bir potansiyel olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Kolay gelsin şimdiden.

Destekler merak etmeyin. Kendi cihazımda 17w/mk olan versiyonunu kullanıyorum, ben de haftaya size attığım Carbon'a geçeceğim.

Videosunu bulamadım çünkü PTM7950 kadar "overrated" bir ürün değil. İnsanlara bu padin çok büyük bir potansiyel olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Kolay gelsin şimdiden.

Anladım hocam. VRAM padleri hakkında ne düşünüyorsunuz?