Xen0nium

Uzman
Yer
Malatya
Başlıktaki gibi ısınan bir Monster laptopum ve Thermal Grizzly Krynout Extereme macunum var. Şimdi Monster sanırım macunla beraber laptopu gönderirsen yapıyormuş. Hatta bunu yapan birisiyle de bizzat konuştum. Ama kendisi Ankara'da ve elden vermiş macunla beraber bense İstanbul'a kargo yolu ile gönderim sağlayacağım. Evde kendim yapabilir miyim düşündüm birçok video izledim ve yapabilirim diye düşünüyorum, sizce yapılabilir mi? Ayrıca cihazın bakımını yapan birisi videosunu yapmış.

Kolay gözüküyor ana hatlarıyla yapmam gerekenler:

1.Arka kapak açılacak.
2.Batarya soketi sökülecek.
3.Statik elektrik güç tuşuna 15-20 saniye kadar basılarak temizlenecek.
4.Soğutma bloku vidaları sıralı ve düzenli bir şekilde çıkarılacak ve fanların soketleri sökğlecek.
5.Soğutma bloku nazikçe çıkarılacak.
6.Kuru bir mendil yardımıyla eski macun temizlenecek.
7.Kendi aldığım macun uygulanacak.
8.Soğutma bloku kapatılıp fanların soket bağlantısı yapılacak.
9.Batarya soketi bağlanacak.
10.Arka kapak kapatılıp dualar eşliğinde bilgisayarın açma tuşuna basılacak.

Bu işlemler kolay gözükse de tedirgin ediyor açıkçası.

Eğer hiç anlamıyorsanız müdahale etmeyin. Yanlış yapacağınız bir hareket statik elektrikten cihazı çöp edebilir, veya iç aksamları zarar görebilir.

Daha önce böyle bir işlem yapmadıysan, elin de teknik konulara yatkın değilse yapma. İşini bilen bir yere götür ya da Monster servise götür.

Bunun statiği var, elinin ayarının aniden kaçması var, yalama edebileceğin iç bir vida olabilir. Hani inan kolay bir şey benim gibi yüzlerce cihaz açmış birisi gözü kapalı yapar ama teknik serviste çalıştığım dönemlerde ben çıraklara cihaz açtırmadan önce en az 10 cihazı çok detaylı şekilde izletip yaptırıyordum.

Arka kapağı açıp toz almak neyse de, komple macun değişimi o kadar da basit değil.

Sıkıntısız bir şekilde yapabilirsiniz. Dikkatli olunduğu sürece bir sıkıntı çıkmaz ama Monster servisi ücretsiz yapıyor iken bence kendinizin yapması gereksiz. Yollayın onlar yapsın. Kutusu ile yollarsanız hiçbir sıkıntı çıkmaz ve hızla bakımını yapıp yollarlar. Geçen hafta kargo ile yolladığım klavye değişimi+bakım 3 gün sürdü sadece.

Monster, kullanıcının kasayı açmasına izin veriyordu diye hatırlıyorum zarar vermediğin sürece. Yanlış da biliyor olabilirim ama evde yapabilirsin bence. Bende video izleye izleye yapmıştım. Korkuyorsan bilindik bir yere de yaptırabilirsin sıkıntı çıkmaz.

Monster, kullanıcının kasayı açmasına izin veriyordu diye hatırlıyorum zarar vermediğin sürece. Yanlış da biliyor olabilirim ama evde yapabilirsin bence. Bende video izleye izleye yapmıştım. Korkuyorsan bilindik bir yere de yaptırabilirsin sıkıntı çıkmaz.
Arka kasayı açmasına her firma izin veriyor diyebilirim Apple ve diğer niş markalar dışında.

Ama iç bloklara yaptığın her müdahele garanti dışı eder. Buna macun kesinlikle dahildir.

Başlıktaki gibi ısınan bir Monster laptopum ve Thermal Grizzly Krynout Extereme macunum var. Şimdi Monster sanırım macunla beraber laptopu gönderirsen yapıyormuş. Hatta bunu yapan birisiyle de bizzat konuştum. Ama kendisi Ankara'da ve elden vermiş macunla beraber bense İstanbul'a kargo yolu ile gönderim sağlayacağım. Evde kendim yapabilir miyim düşündüm birçok video izledim ve yapabilirim diye düşünüyorum, sizce yapılabilir mi? Ayrıca cihazın bakımını yapan birisi videosunu yapmış.

Kolay gözüküyor ana hatlarıyla yapmam gerekenler:

1.Arka kapak açılacak.
2.Batarya soketi sökülecek.
3.Statik elektrik güç tuşuna 15-20 saniye kadar basılarak temizlenecek.
4.Soğutma bloku vidaları sıralı ve düzenli bir şekilde çıkarılacak ve fanların soketleri sökğlecek.
5.Soğutma bloku nazikçe çıkarılacak.
6.Kuru bir mendil yardımıyla eski macun temizlenecek.
7.Kendi aldığım macun uygulanacak.
8.Soğutma bloku kapatılıp fanların soket bağlantısı yapılacak.
9.Batarya soketi bağlanacak.
10.Arka kapak kapatılıp dualar eşliğinde bilgisayarın açma tuşuna basılacak.

Bu işlemler kolay gözükse de tedirgin ediyor açıkçası.
"Daha önce böyle bir işlem yapmadıysan yapma" ,kardeşim bu işlemi ilk yapanlar nasıl yapıyor? Ben ilk kez açıp macun yenilediğimde 13 yaşımda falanım.Eğer eliniz ayağınız tutuyorsa birebir modelin açım videosunu bulup aşırı rahat şekilde değişirsiniz. He garanti gider mi gider ama her seferinde kargola 15 gün bekle uğraşmazeınız hem tecrübe olur.