Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Barishn

Uzman
Merhaba, bölgemde internet arızası dolayısıyla internet kesikti ve Türk Telekom ekibi routeri resetletmiş, Türk Telekom'un fiber modemi yerine ASUS router kullanmaktayım ve kurulumu yapacağım ama bir türlü kurulumu yapacağım IP adresini bulamadım, nasıl bulabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Ağ sayfasında verilen IP'ye girmiyor.
192.168.50.161'e de girmiyor.

Çözüm
WAN bağlantısı yapıldı mı acaba, aşağıdaki kısımda sarı olarak gösteriliyor. Eğer ki yapıldıysa, ONT cihazı ile beraber modemi yeniden başlatmanızı tavsiye ederim. Bazen protokollü işlemesi için yeniden başlatma gerekebiliyor. (Cihazı kapattıktan sonra 30 ile 45 saniye bekleyin, cihazı yeniden başlatmadan önce)

Durum nedir?
192.168.2.1 adresine giremiyor musun? Telefondan giriyorsan mobil veriyi kapatın, Wi-Fi'ya bağlanın, tekrar deneyin.

Routerın IP adresi nedir? Routerın arkasında yazar genelde.

Girmeyi başardık sonunda ama kurulumu tamamlamama rağmen internet yok, IP almıyormuş nasıl çözeceğimi de bilmiyorum videodaki her şeyi adım adım aynı şekilde yapmama rağmen olmadı, önceki kurulumda sıkıntısız bağlanmıştı.

Girmeyi başardık sonunda ama kurulumu tamamlamama rağmen internet yok, IP almıyormuş nasıl çözeceğimi de bilmiyorum videodaki her şeyi adım adım aynı şekilde yapmama rağmen olmadı, önceki kurulumda sıkıntısız bağlanmıştı.

Fiber mi kullanıyorsunuz? ONT cihazı mevcut mu?

ONT cihazı olduğunu varsayarak konuşuyorum; Router'ı PPPOE protokolü ile kurmanız gerekiyor. Türk Telekom'u arayın ve yeni bir router kurmak için size vermesi gereken kullanıcı adı ve şifreyi kendilerinden isteyin.

Müşteri temsilcisine direkt olarak şunu diyebilirsiniz: Yeni bir router kurulumu yapacağım, PPPOE için kullanıcı adı ve şifre lazım şeklinde.
Kullanıcı adı ve şifrenizi alın, PPPOE kurulum ekranına girip kullanıcı adı ve şifreyi girin, VLAN ID'yi 35 olarak girin ve bekleyin.

Fiber mi kullanıyorsunuz? ONT cihazı mevcut mu?

ONT cihazı olduğunu varsayarak konuşuyorum; Router'ı PPPoE protokolü ile kurmanız gerekiyor. Türk Telekom'u arayın ve yeni bir router kurmak için size vermesi gereken kullanıcı adı ve şifreyi kendilerinden isteyin.

Müşteri temsilcisine direkt olarak şunu diyebilirsiniz: Yeni bir router kurulumu yapacağım, PPPoE için kullanıcı adı ve şifre lazım şeklinde.
Kullanıcı adı ve şifrenizi alın, PPPoE kurulum ekranına girip kullanıcı adı ve şifreyi girin, VLAN ID'yi 35 olarak girin ve bekleyin.

PPPoE olarak kurdum, isim şifre mevcut ona göre kurulum yaptık ona rağmen internet yok.

Dosya Ekleri

• IMG-20260721-WA0039.webp
    IMG-20260721-WA0039.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 13
WAN bağlantısı yapıldı mı acaba, aşağıdaki kısımda sarı olarak gösteriliyor. Eğer ki yapıldıysa, ONT cihazı ile beraber modemi yeniden başlatmanızı tavsiye ederim. Bazen protokollü işlemesi için yeniden başlatma gerekebiliyor. (Cihazı kapattıktan sonra 30 ile 45 saniye bekleyin, cihazı yeniden başlatmadan önce)

Durum nedir?

Son düzenleme:
Çözüm