Ekstaz

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Asus RT-AX1800U router’ıma OpenWrt kurulumunu gerçekleştirdim. Ancak SQM ayarlarını etkinleştirdiğimde, normalde 200 Mbps olan internet hızım 80-90 Mbps seviyelerine düşüyor.

SQM devre dışıyken, NAT donanımsal (software veya hardware offload) olarak açılmadığında hız 155 Mbps civarında kalıyor. Donanımsal NAT’ı (software Recep Hocam'ın bahsettiği gibi) etkinleştirdiğimde ise hız normale dönüyor, ancak bu sefer SQM düzgün çalışmıyor.

Top komutu ile sistem yükünü incelediğimde, CPU kullanımı maksimum %25 civarında kalıyor.

Bu durumda SQM kullanmak istiyorum ama ciddi hız düşüşü sorun oluşturuyor. Bu problemi çözmenin bir yolu var mıdır?

Dosya Ekleri

• software.webp
    software.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 82
  • sqm pasif.webp
    sqm pasif.webp
    34,9 KB · Görüntüleme: 70
  • SQM Aktif.webp
    SQM Aktif.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 70
Upload aktif +1 ms bence muhteşem bir değer. İlla A+ olmasını mı istiyorsunuz?
Recep Hocam 120 130 mbps alarak bu değeri alabilsem (down/1-5ms) çok mutlu olacağım :) Sorunum SQM aktif ettiğimde sınır koymasam bile en fazla 90 mbps görebiliyorum. Upload ile ilgili sağlayıcı kaynaklı sanırım hiçbir zaman sorun yaşamadım.

Tamam, şimdi fark ettim. En sağda download aktifken sadece 1 ms eklenmiş. OpenWrt konusunda devasa bir uzmanlığım yok, daha iyi bilen arkadaşların cevaplaması iyi olacaktır.
İlginize çok teşekkür ederim . :temenni:

Sorunu çözemedim 100 mbps pakette de aynı sorunu yaşıyorum. hız 80 mbpslere düşüyor. Bufferbloat için iyi sonuç alacağım dersem 55 mbps ye düşürmem gerekiyor.

Son düzenleme: