LA Knight

Üstün
Mevcut sürüm : 3.0.0.4.386_69142-g855a73f

Hız sonuçları felaket durumda. 50/50 zor görüyor. Cihaz ile ortalama 6-7 metre fark var ve araya duvar girmiyor. Bu arada dibine de götürdüm cihazı, maalesef bir problem var ve sadece bununla da sınırlı kalmıyor felaket bir delay sorunu var. Çözümleyemedim de sorunu. Çok fazla ayar değiştirdim, seçenek seçtim falan olmadı. Gözden kaçırdığım açık veya kapalı bir özellik mi var gram anlamadım. Bir de sizlere sorayım dedim.

Sorunlar bununla da kalmıyor. Smart Connect açınca hiçbir Wi-Fi cihazı bağlanamıyor. Çekim alanı çok düşük. Üstte 6-7 metre dedim ya. İşte 6-7 metrede çekim mesafesi 2 çizgiye iniyor. Yani cihazın kalitesi beni şu an hayal kırıklığı yaşatarak götürüyor.

• Aynı mesafe ZTE H300P bufferbloat test: Down 12-13ms, Up 5ms.
  • RT-AX1800U: Down 50-70ms, Up 20-40ms.

Mevcut sürüm: 3.0.0.4.386_69142-G855A73F

Hız sonuçları felaket durumda. 50/50 zor görüyor. Cihaz ile ortalama 6-7 metre fark var ve araya duvar girmiyor. Bu arada dibine de götürdüm cihazı, maalesef bir problem var ve sadece bununla da sınırlı kalmıyor felaket bir delay sorunu var. Çözümleyemedim de sorunu. Çok fazla ayar değiştirdim, seçenek seçtim falan olmadı. Gözden kaçırdığım açık veya kapalı bir özellik mi var gram anlamadım. Bir de sizlere sorayım dedim.

Sorunlar bununla da kalmıyor. Smart Connect açınca hiçbir Wi-Fi cihazı bağlanamıyor. Çekim alanı çok düşük. Üstte 6-7 metre dedim ya. İşte 6-7 metrede çekim mesafesi 2 çizgiye iniyor. Yani cihazın kalitesi beni şu an hayal kırıklığı yaşatarak götürüyor.

• Aynı mesafe ZTE H300P bufferbloat test: Down 12-13ms, Up 5ms.
  • RT-AX1800U: Down 50-70ms, Up 20-40ms.

Selam. Ben de Update etmeden önce araştırayım dedim ve mesajınızı gördüm.

Belki cihaz yazılımında yapılandırma tanımlarında belli (değişken adresi bazlı) değişiklikler olmuştur.

Cihazı güncelledikten sonra fabrika ayarlarına alıp ayarları elle yapmayı denediniz mi? Eski Config yedeğinden değil de, sıfır cihaz almış gibi yapılandırmadan bahsediyorum.

Umarım çözüm bulmuşsunuzdur ya da bulursunuz.

Sizin mesajınızdan yola çıkarak ben erteliyorum.

Saygılarımla...

Tekrar Selam...

Asus sitesinde söylediğim şeyi kalın harflerle "Important" başlığı ile yazmışlar...

ASUS RT-AX53U Firmware version 3.0.0.4.386_69142

Version 3.0.0.4.386_69142

41.42 MB

2025/09/16

SHA-256 :B374EFC6248527F7F268F32CDC01A9F5D0C7090A148678E31B60AED73C500CE4

Important: After installing this firmware, we strongly recommend performing a factory-default reset to activate every new security adjustment.

Security Enhancements
  • Password Policy Upgrade – Minimum of 10 characters, including at least one letter, one digit, and one special character; disallows consecutive identical characters; hardens defense against brute-force attacks.
  • HTTPS on 8443 – Management interface now served over TLS by default.
  • UPnP Disabled – Universal Plug and Play starts in the off state for reduced surface exposure.
  • AiCloud Authentication Hardening (CWE-287) – Added layered verification.
  • Authentication Logic Refactor – Removed redundant code paths for a lean sign-in flow.
  • Memory Safety Guard (CWE-476) – Introduced null-reference protections across critical services.
  • Enhanced IPsec Parameter Validation – The existing input checks have been hardened.
  • Data Exposure Mitigation (CWE-200) – Reinforced controls on sensitive pathways.
  • Detailed Audit Trails – Expanded logging within the authentication module.

System Improvements
  • Connection Stability – Core algorithms refined for steadier links.
  • Scheduling Accuracy – Timed tasks execute reliably under PPPoE, PPTP and L2TP WAN modes.
  • Client List Maintenance – Resolved an issue that prevented offline devices from being removed from the client list