Merhaba arkadaşlar, router alacağım ama bir türlü karar veremiyorum; hangisi daha iyi çeker diğer odalarda? Bizim ev 2 katlı olduğundan aşağı katta çok iyi çeken Wi-Fi performansı, Ethernet performansı en iyi model hangisidir? Keenetic TİTAN KN-1812 mi, ASUS RT-BE90U mu, ASUS TUF-BE3600 mü?
Recep bey @Recep Baltaş sanki bu model için çok iyidir demişti ASUS TUF-BE3600

Son düzenleme:
Kullanıcı adı iyiymiş. :hehehe: ne sorun yaşadınız?

Router için bütçe nedir ve kullanım amacı ne, internet hızı kaç Mbps?

Teşekkür ederim :) bu benim konu bakabilirsiniz router için bütçe 13 bin bütçe kullanım amacı oyun Ethernet ve Wi-Fi çekiminiyi olsun istiyorum bizim ev 2 katlı olduğundan diğer odalarda aşağı katta iyi çeksin istiyorum. İnternet 1000 Mbps.

Konuda @Liguori hocamın dediği gibi kolay yola kaçtıkları için uzun vadeli sıkıntı çıkabiliyor. Bizim yazlıkta Türk Telekom fiber var ve fiber kablo binadan binaya sarkıtılıyor. Şu ana kadar bir sorun yaşamadık ama bir ev kentsel dönüşüme girse sıçtık, çafer bez getir durumu olur.

Router için bütçe 13 bin bütçe kullanım amacı oyun Ethernet ve Wi-Fi çekiminiyi olsun istiyorum bizim ev 2 katlı olduğundan diğer odalarda aşağı katta iyi çeksin istiyorum. İnternet 1000 Mbps.

Şimdi 2 katlı ise mesh sistem almak daha mantıklı. Üst kata bir kablo çekersiniz, CAT6 kablo kablolu backhaul yaparsınız. Üst katta sorunsuz, alt katta sorunsuz olur. İnternet servis sağlayıcınız kim?

Konuda @Liguori hocamın dediği gibi kolay yola kaçtıkları için uzun vadeli sıkıntı çıkabiliyor. Bizim yazlıkta Türk Telekom fiber var ve fiber kablo binadan binaya sarkıtılıyor. Şu ana kadar bir sorun yaşamadık ama bir ev kentsel dönüşüme girse sıçtık, çafer bez getir durumu olur.

Şimdi 2 katlı ise mesh sistem almak daha mantıklı. Üst kata bir kablo çekersiniz, CAT6 kablo kablolu backhaul yaparsınız. Üst katta sorunsuz, alt katta sorunsuz olur. İnternet servis sağlayıcınız kim?

Çok doğru hocam aynı durum Turknet'te de söz konusu kabloları binadan binaya uzatıp sarkıtıyorlar vs saçma sapan işler sokaktan bir kepçe geçse oradan fark etmeden geçti gitti diyelim kablo koptu en az 2 hafta hatta 3 hafta internet olmadan kalıyoruz ben Turknet kullanıyorum.

Çok doğru hocam aynı durum Turknet'te de söz konusu kabloları binadan binaya uzatıp sarkıtıyorlar vs saçma sapan işler sokaktan bir kepçe geçse oradan fark etmeden geçti gitti diyelim kablo koptu en az 2 hafta hatta 3 hafta internet olmadan kalıyoruz ben Turknet kullanıyorum.

Attığım mesh sistem işinizi görür, üst kata bir kablo çekersiniz, kablolu backhaul olur, tertemiz kullanırsınız. Hocam, şimdiden hayırlı olsun. Alacağınız kablo minimum CAT6, maksimum CAT7 olsun.